Transportatorii polonezi au blocat intrarea în țară a camioanelor din Ucraina Recomandat

Transportatorii polonezi au blocat intrarea în țară a camioanelor din Ucraina

Câteva zeci de proprietari de companii de transport au blocat luni trei puncte importante de trecere a frontierei poloneze cu Ucraina pentru a protesta față de ceea ce ei consideră a fi o concurență neloială din partea întreprinderilor din țara vecină.

Camioanele s-au aliniat la punctul de control de frontieră din Dorohusk, aproape tot traficul de marfă fiind blocat de protestatari care au acuzat liberalizarea normelor Uniunii Europene și scăderea veniturilor lor.
"Vrem să se restabilească regulile unei competiții corecte", a declarat pentru AFP Rafal Mekler, coorganizator al protestului, la Dorohusk.

Îmbrăcați în veste de siguranță neon, un grup de protestatari conduși de Mekler și-au lăsat camioanele parcate pe drumul principal spre punctul de control din Dorohusk, blocând efectiv traseul.

Pe vehicule, un banner detalia revendicările protestatarilor, în fruntea listei fiind repunerea în drepturi a permiselor de intrare pentru rivalii lor ucraineni.

În urma invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, UE a renunțat la un sistem de permise de intrare în Uniune pentru companiile de transport ucrainene.

Companiile poloneze susțin că această măsură a declanșat un aflux de concurenți ucraineni în acest sector, ceea ce a dus la scăderea profiturilor lor.

"Costurile lor de întreținere a unui camion, de angajare a unui șofer sau pur și simplu de deschidere a unei afaceri sau de plată a asigurărilor sociale sunt mult mai mici", a declarat pentru AFP Marek Oklinski, proprietarul unei companii de transport, la Dorohusk.
"Ei fac să scadă prețurile și ne iau încărcătura pe care o transportam", a adăugat el.

Oklinski are o experiență de 25 de ani în transportul de mărfuri către Ucraina, dar, potrivit lui și colegilor săi camionagii, concurența cu Ucraina se dovedește acum prea greu de suportat.

Ucraina a declarat că protestul este dăunător pentru ambele țări.

Ministrul infrastructurii de la Kiev, Oleksandr Kubrakov, a declarat că "blocarea frontierei dăunează intereselor și economiilor ambelor țări".

El a adăugat că Kievul este "pregătit pentru un dialog constructiv" pentru a rezolva problema.

detalii AICI


CEFIN CAMION FEST


SCHMITZ OKTOBERFEST 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.