Timpul de așteptare la granița polonezo - ucraineană este de 109 ore

Timpul de așteptare la granița polonezo - ucraineană este de 109 ore
Cu fiecare zi care trece, coada de camioane care așteaptă la punctul de trecere a frontierei din Medyka pentru a intra în Ucraina crește. "Coada ajunge intermitent la centura Jarosław", raportează poliția din Przemyśl despre situație.
 
 Potrivit datelor polițiștilor de frontieră, există aproximativ 1200 de camioane care așteaptă la coada din Medyka pentru a intra în Ucraina. În Korczowa, există o blocadă a transportatorilor, iar protestatarii permit doar un camion pe oră să treacă acolo.
 
Presa poloneză scrie că timpul de așteptare este de 109 ore.
 
De cealaltă parte, polonezii au blocat intrarea camioanelor ucrainene în Pollonia. Coada de camioane din Ucraina care vor să treacă în Polonia este și mia mare
 
Companiile de transport poloneze au blocat trei puncte de trecere a frontierei cu Ucraina din 6 noiembrie, cerând reintroducerea permiselor de intrare pentru camioneții ucraineni care se îndreaptă spre țările UE. Uniunea Europeană a renunțat la permise după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut.

„În prezent, peste 20 000 de vehicule sunt blocate pe ambele părți”, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii Oleksandr Kubrakov, adăugând că a discutat problema cu omologul său polonez. „Ucraina respectă dreptul la protest și este pregătită pentru un dialog constructiv pentru a rezolva situația”, a spus Kubrakov.

Cele trei puncte de control blocate sunt la Hrebenne-Rava-Ruska, Korciova-Krakowiec și Dorohusk-Iagodin. În plus, există o coadă de camioane întinsă pe aproximativ 30 de kilometri la singurul punct de control de la granița polono-ucraineană pe care protestatarii nu l-au blocat.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.