Ţigări cu timbru bulgăresc, ascunse în cabina unui camion, depistate la Vama Calafat

Ţigări cu timbru bulgăresc, ascunse în cabina unui camion, depistate la Vama Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit, într-un autocamion ce transporta material lemnos, 5.500 pachete cu ţigări, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 14.07.2021, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 48 de ani, care conducea un autocamion ce transporta material lemnos din Bulgaria în România.

În urma controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru dormit al autovehiculului, ascunse în baxuri din carton, 5.500 pachete de ţigări cu timbru fiscal bulgăresc.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoana în cauză a cumpărat țigările din Bulgaria, nu are documente de proveniență pentru acestea și urma să le transporte şi să le predea unei persoane de pe teritoriul României pe care nu o cunoaște.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 110.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “contrabandă”, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.