Terifiant: Șoferul de camion care a omorât o familie a adormit la volan. „Nu îmi amintesc nimic”

Terifiant: Șoferul de camion care a omorât o familie a adormit la volan. „Nu îmi amintesc nimic”

Au apărut detalii despre accidentul cumplit de luni dimineață din județul Suceava, în urma căruia doi copii și părinții lor, dar și un bărbat care le tracta mașina, pe o platformă, au murit.

Potrivit polițiștilor, șoferul unei autocisterne, ucrainean, a adormit la volan și a ajuns pe celălalt sens de mers, unde i-a spulberat. Omul a fost dus la spital cu răni ușoare.

Anchetatorilor le-a spus că nu își amintește absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat. A fost externat și este cercetat pentru ucidere din culpă.

La locul tragediei, peste tot sunt împrăștiate resturi din mașina în care se aflau cele cinci persoane: familia cu doi copii și șoferul vehicului cu platformă care le tracta autoturismul defect. Betoniera a fost distrusă în totalitate, iar la câțiva pași distanță este mașina în care se afla familia. Au mai rămas doar câteva bucăți din ea.

Bieții oameni, inclusiv cei doi copii de 8 și 10 ani, au fost găsiți de echipajele medicale blocați în mașina distrusă. Niciunul nu a supraviețuit. Potrivit primelor date din anchetă, șoferul ucrainean al camionului de mare tonaj a adormit la volan, a intrat pe contrasens și i-a lovit frontal.

Martor: „Camionul în porumb, plus mai era o mașină urcată pe trailer și una pe carosabil. Dezastru, dezastru. Nimic nu mai era”.

Victimele se întorceau din concediu de pe litoral și mergeau spre casă, în comuna Volovăț. Pentru că li s-a stricat mașina la Buzău, au închiriat de acolo un vehicul cu platformă. Mai aveau doar 70 de kilometri până la destinație.


Rebeca Colibaba, mama femeii moarte: „Ceasul rău i-a pornit. Eu am avut așa o presimțire să nu meargă copiii ăștia. Am pierdut ce a fost mai scump, patru copii să îngropi odată."

Aurel Lăzărescu, tatăl bărbatului mort: „Singurul copil al meu. Mi-a luat tot ce aveam mai drag, și nepoții”.

Ioan Vicol, primarul comunei Volovăț: „Ambii soți erau angajați, el la o stație meteorologică din Rădăuți, soția la cabinetul veterinar din comuna Volovăț."

Colega femeii decedate: „Suntem terminați la aflarea durerii pricinuite de accidentul colegei noastre și am aprins lumânări pentru ea, pentru soț și pentru copilașii ei. Era plină de viață, s-a dus cu copilașii la mare pentru aerosoli."

Polițiștii au deschis un dosar penal, deocamdată în rem, pentru ucidere din culpă. Cel mai probabil, șoferul ucrainean va fi pus sub acuzare. (ProTV)


IVECO eDAILY


CAMION FEST 2024
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.