Tarifele RCA au crescut cu circa 40% anul trecut

Tarifele RCA au crescut cu circa 40% anul trecut

Știrea momentului pentru șoferii români vine din partea firmelor de asigurări, care au majorat prețurile, la început de an. Așadar, pentru a mai avea asigurare RCA, șoferii români trebuie să plătească cu 40% mai mult, față de anul care tocmai ce s-a încheiat.

Anul 2023 vine cu vești foarte proaste pentru șoferii din România. Prețurile pentru asigurările RCA au crescut chiar și cu 40%! Scumpirile vin după ce în acest an a fost declarat oficial falimentul City Insurance, cel mai mare asigurător auto de pe piață, care ținea prețurile la o limită acceptabilă.

Imediat după problemele apărute la City Insurance, celelalte firme au mizat pe faptul că șoferii trebuie să aibă o asigurare RCA pentru a mai putea să circule cu autoturismele pe drumurile publice, așa că imediat au crescu prețurile și se pare că nu se vor opri aici.

 Au crescut prețurile RCA

Un alt motiv pentru creșterea prețurilor RCA este șo majorarea de către stat a contribuțiilor virate de firmele de asigurare la fondul de garantare a asiguraților, care se ocupă de despăgubirea păgubiților City Insurance. O nouă creștere a contribuțiilor urmează și în 2023, așa că șoferii trebuie să se aștepte la noi și noi scumpiri de RCA.

De exemplu, un șofer încadrat la clasa B8 a plătit pe o poliță RCA încheiată în data de 22.12.2021, pe durata de un an, suma de 413 lei. Simulările realizate de Economedia pentru același șofer care vrea acum să încheie o nouă poliță RCA pentru un an arată că prețurile sunt mai mari și cu 40%.



STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.