Țara din Europa care oferă o subvenție de 100 euro/ săptămână pentru fiecare camion Recomandat

Țara din Europa care oferă o subvenție de 100 euro/ săptămână pentru fiecare camion

Guvernul Irlandei a convenit asupra unor măsuri temporare de sprijin de urgență pentru a ajuta transportatorii cu costul în creștere al combustibilului.

În cadrul schemei, se vor plăti 100 EUR pe săptămână pentru fiecare vehicul greu de marfă care figurează pe licența de operator de transport rutier de mărfuri. Plata se va face pe o perioadă de opt săptămâni, moment în care va avea loc o revizuire.

Costul total al schemei pentru buget va fi de 18 milioane EUR.

Ultimii doi ani au prezentat multe provocări pentru sector”, a spus ministrul Transporturilor, Eamon Ryan. „Brexitul, Covid-19 și acum criza din Ucraina au pus o presiune cumulativă asupra industriei de transport”, a spus ministrul. „Măsura de astăzi reflectă înțelegerea guvernului cu privire la această presiune și recunoașterea acestuia cu privire la rolul important pe care îl joacă industria de transport în menținerea funcționării țării”, a adăugat el.

La începutul acestei săptămâni, membrii Asociației Irlandeze de Transport rutier s-au întâlnit cu ministrul de finanțe pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la creșterea costului motorinei, precum și la securitatea aprovizionării.

Eugene Drennan a spus că transportatorii se confruntă cu o serie de creșteri de costuri, care decurg din războiul din Ucraina, dar și costul Adblue, un aditiv folosit în camioane pentru a ajuta la curățarea emisiilor.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.