Țara care introduce camere video care identifică șoferii ce vorbesc la volan Recomandat

Țara care introduce camere video care identifică șoferii ce vorbesc la volan

ROADPOL a inițiat introducerea în Germania a camerelor anti-telefon de înaltă tehnologie.

Landul german Renania-Palatinat va deveni primul din țară care va introduce dispozitivele Monocam împotriva distragerii atenției șoferilor. Succesul vine după ce fostul președinte ROADPOL și actualul membru al Comitetului Executiv, Volker Orben, el însuși reprezentant al poliției din Renania-Palatinat, a prezentat tehnologia guvernului și l-a convins să ia în considerare ideea.

Ca urmare a succesului unui proiect-pilot desfășurat în Trier, landul german Renania-Palatinat intenționează să instaleze "Monocamere" - radare mobile de viteză care pot detecta dacă șoferii își folosesc telefoanele inteligente - pe întreg teritoriul său.

"Proiectul pilot dovedește că Monocams au un efect preventiv și pot fi utilizate pentru a îmbunătăți siguranța rutieră în Renania-Palatinat. De aceea, dorim să fim primul land federal care le introduce", a declarat Michael Ebling, ministrul de interne al Renania-Palatinat.

Elbling a prezentat o analiză preliminară a proiectului pilot, care a fost realizat de prefecturile de poliție din Trier și Mainz. "Am constatat că noua noastră abordare a redus cu cel puțin jumătate numărul de infracțiuni legate de distragerea atenției la volan", a explicat ministrul, înainte de a sublinia că "în multe cazuri, efectul preventiv merge chiar mai departe".

Monocamerele sunt adesea poziționate la înălțime deasupra drumului.

Obiectivul statului federal cu această nouă tehnologie de radare mobile este de a "reduce accidentele cauzate de distragerea atenției la volan". În 2022, în Renania-Palatinat au fost înregistrate de poliție 1.041 de accidente cauzate de distragerea atenției. În viitor, fiecare sediu de poliție din Renania-Palatinat va fi echipat cu un astfel de sistem mobil de radare de viteză. Ministrul de interne a anunțat că, în cadrul următoarei modificări a Legii poliției și a ordinii publice, "vom elabora o propunere, al cărei temei juridic va permite utilizarea permanentă a Monocam. Desigur, vom lua în considerare și aspectele legate de protecția datelor".

Sistemul Monocam, dezvoltat în Țările de Jos, detectează în timp real momentul în care un șofer de mașină sau de camion ține în mână un dispozitiv mobil în timp ce conduce și face automat o fotografie. Camerele sunt adesea poziționate la pasaje superioare, permițând vizibilitatea în zona de jos, în spatele tabloului de bord, unde șoferii au tendința de a ascunde mâna care ține dispozitivul.

Oricine este prins folosind un telefon mobil în timp ce conduce este amendat cu 100 de euro și pierde un punct de pe permisul de conducere.


VERSUS S03E01


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.