Sute de CAMIONAGII au protestat în Belgia și Italia în legătură cu Directiva privind DETAȘAREA LUCRĂTORILOR

Sute de CAMIONAGII au protestat în Belgia și Italia în legătură cu Directiva privind DETAȘAREA LUCRĂTORILOR

Mai multe sute de camionagii au manifestat marţi la frontierele franceze, mai ales cele spre Italia şi Belgia, pentru a protesta împotriva excluderii transportului rutier din noua directivă europeană privind detaşarea lucrătorilor, informează AFP.

Cele mai importante două acţiuni au fost organizate în nordul şi estul ţării, constată jurnalişti ai AFP.

Începând cu orele locale 06:00, la Modane (sud-est), camionagii au început să blocheze drumurile de acces pentru camioane în tunelul Frejus, axă rutieră majoră spre Italia. În jurul orelor 08:00, 180 de camioane erau oprite într-un parking în amonte.

La frontiera franco-belgiană, militanţi au instalat în jurul orelor 07:30 un baraj de filtrare la fostul post de frontieră din Rekkem, unde 200 de camionagii s-au adunat la începutul dimineţii pe autostradă.

Camionagiii au desfăşurat acţiuni în 'trei locuri simbolice' (Rekkem, Modane, Irun în Spania), 'într-o stare bună de spirit'. 'Acesta este un avertisment pentru Europa', 'obiectivul este atins', şi-a exprimat mulţumirea Pascal Goumet de la sindicatul CFTC potrivit Agerpres.

Cinci sindicate rutiere i-au scris marţi preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru a fi primite şi a denunţa 'consecinţele dezastruoase' ale excluderii sectorului rutier din directiva europeană renegociată luna trecută.

'Renunţarea voastră' va duce 'în mod sigur, într-un viitor apropiat, la desfiinţarea meseriei de şofer în Franţa', au subliniat ei.

Pe teren, camionagiii le explicau acţiunile lor şoferilor de autoturisme. 'Nu a existat supărare. Li s-a explicat despre diferenţele de salarii' dintre un şofer francez, plătit în medie cu '1.700 de euro pentru 200 de ore pe lună', şi un şofer 'polonez sau un altul' ce câştigă 'mult mai puţin, efectuând numeroase ore în plus', a relatat Fabien, şofer de camion prezent la Irun, la frontiera spaniolă, unde între 20 şi 30 de şoferi au distribuit manifeste.

Potrivit acestuia, 'unele mari grupuri nu ezită să dea afară şoferi (francezi) pentru a angaja şoferi străini'.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.