SURSE. Noul ministru al Transporturilor ar urma să fie Marcel Boloș Recomandat

SURSE. Noul ministru al Transporturilor ar urma să fie Marcel Boloș

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune azi lista de miniștri. Va fi un guvern minoritar PNL - UDMR.

Iulian Dumitrescu nu ar mai fi favorit pentru poziția de ministru al Transporturilor. Cel mai vehiculat nume este Marcel Boloș, care a fost ministrul fondurilor europene în guvernul Orban.

Boloș – absolvent de facultăților Electrotehnică și Științe Economice la Universitatea din Oradea – și-a început cariera la primăria orașului, urcând treaptă cu treaptă în ierarhie. În 2008, când Ilie Bolojan a câștigat primul mandat de primar, Boloș a devenit director executiv al Direcţiei de management proiecte cu finanţare internaţională. Din acel moment, Oradea s-a transformat în orașul cu cea mai bună absorbție a fondurilor europene din România.

În 2012, Marcel Boloș a devenit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, ministru fiind Eduard Hellvig, actualul director al SRI. Între 2013 și 2015, Boloș a fost director general și coordonatorul Autorității de Management din Ministerul Transporturilor – adică omul care gestiona proiectele cu finanțare europeană, iar în Guvernul Cioloș a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Între 2017 și 2019 a fost directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, iar din noiembrie anul trecut a devenit ministru al Fondurilor Europene.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.