Strada cu 9 treceri de pietoni pe o distanţă de 300 de metri

Strada cu 9 treceri de pietoni pe o distanţă de 300 de metri

Nouă treceri de pietoni au fost marcate pe strada Bogdan Vodă din Suceava, o cale rutieră asfaltată recent, care are doar 300 de metri. La fiecare intersecţie este o trecere de pietoni, proiectul fiind implementat de Primăria oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, recunoaşte că lucrarea “este de domeniul lui Dorel” însă spune că acesta s-a făcut conform aviziului Poliţiei Rutiere.

„Această stradă, Bogdan Vodă, care era o stradă de pământ şi pe care noi am asfaltat-o în acest an, se intersectează cu mai multe străduţe. Poliţia Rutieră a spus că la fiecare intersecţie cu aceste străduţe să fie puse treceri de pietoni pentru ca elevii să fie în siguranţă. Aşa a fost proiectul, aşa a fost punctul de vedere al Poliţiei Rutiere, care a avizat proiectul. S-au făcut treceri de pietoni la fiecare străduţă care se intersectează cu strada Bogdan Vodă. Este de domeniul lui Dorel, dar e cu aviz de data aceasta... Astăzi (luni – n.r.) am aflat şi eu că sunt atât de multe. Strada s-a finalizat recent, ştiam că trebuie să se marcheze, am rămas şi eu surprins. Am verificat proiectul, aşa este avizul, poliţia a spus că pentru că este o stradă care se intersectează cu foarte multe străduţe şi pentru siguranţa copiilor care circulă în zonă, fiind o zonă cu foarte mulţi copii, să se facă treceri de pietoni la fiecare străduţă”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.


Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Suceava spun însă că au avizat proiectul de modernizare a străzii şi nu marcajele rutiere, ba, mai mult, constructorul a fost amendat pentru că a făcut lucrări fără avizul lor şi pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor.

 

„Colegii mei au fost în luna august la faţa locului, au constat o serie de deficienţe, au luat legătura cu constructorul, i le-au comunicat şi au aplicat şi sancţiuni contravenţionale pentru efectuarea de lucrări fără autorizaţia serviciului rutier şi pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor întrucât s-au apucat să marcheze prea aproape una faţă de alta trecerile de pietoni. A fost un proiect din 2015 care a fost avizat, însă colegii mei de la Serviciul Rutier au aprobat efectuarea de lucrări – asfaltare, modernizare, nu amplasarea trecerilor de pietoni. Trecerile de pietoni nu au fost avizate. Constructorul era obligat să vină şi să solicite aviz pentru fiecare în parte”, a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Corina Dumitraş.

Strada Bogdan Vodă a fost asfaltată în 2018, lucrările fiind finalizate la sfârşitul lunii octombrie, iar zilele trecute strada a fost marcată şi semnalizată, investiţia depăşind 300.000 de lei.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.