Statele membre ale UE susțin introducerea unei noi versiuni a tahografelor inteligente Recomandat

Statele membre ale UE susțin introducerea unei noi versiuni a tahografelor inteligente

IRU salută introducerea tahografului inteligent de tranziție versiunea 2.

Urmând să devină obligatoriu la 21 august 2023, tahograful inteligent va introduce noi caracteristici și va facilita munca șoferilor, a operatorilor și a autorităților de control.
În cadrul reuniunii Comitetului UE pentru transport rutier, statele membre au susținut specificațiile tehnice propuse de Comisia Europeană, permițând introducerea la timp a tahografului inteligent tranzitoriu versiunea 2.

Tahograful inteligent versiunea 2 urma să fie introdus la 21 august 2023. Cu toate acestea, o întârziere în ceea ce privește disponibilitatea semnalelor prin satelit utilizate pentru autentificarea pozițiilor înregistrate de tahograf a creat incertitudini tehnice și juridice.

Cu toate acestea, Comitetul pentru transport rutier a sprijinit introducerea la timp a unui "tahograf de tranziție", așa cum a solicitat IRU. Versiunea 2 a tahografului inteligent va fi introdusă la 21 august 2023, cu toate noile funcții, cu excepția funcției de autentificare prin satelit.

Raluca Marian, director de advocacy UE al IRU, a declarat: "Noul tahograf inteligent va aduce îmbunătățiri semnificative, cum ar fi înregistrarea mai ușoară a trecerilor de frontieră și posibilitatea ca agenții de control să efectueze controale de la distanță”.

Mai mult AICI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023

"Acesta este un pas pozitiv în direcția digitalizării transportului rutier, pe care sectorul nostru îl apreciază foarte mult."

"Autentificarea semnalului prin satelit este o nouă caracteristică izolată, care, deși importantă, nu afectează funcțiile principale ale tahografului. Prin urmare, salutăm hotărârea Comisiei Europene și a statelor membre de a respecta data de începere", a adăugat ea.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.