Spania se teme de un scenariu ca în UK: lipsa șoferilor va goli rafturile magazinelor Recomandat

Spania se teme de un scenariu ca în UK: lipsa șoferilor va goli rafturile magazinelor

Federația Națională a Asociațiilor de Transport din Spania (Fenadismer) a analizat, cu îngrijorare, lipsa tot mai mare a șoferilor de camion la nivel național.

Au concluzionat că puțini se înghesuie să ocupe numeroasele locurile de muncă oferite de companiile de transport spaniole. Astfel, conform diferitelor studii efectuate asupra situației ocupării forței de muncă, procentul companiilor din sectorul transporturilor care întâmpină dificultăți în ocuparea posturilor vacante ar fi mai mare de 20%. Se estimează peste 10.000 de oferte de locuri de muncă de șofer de camionsunt rămase vacante din cauza lipsei candidaților, scrie presa spaniolă de azi.

Această problemă nu este exclusiv una a Spaniei, ea este extinsă la alte țări europene și în restul lumii.

Lipsa șoferilor este deosebit de relevantă, motivată de mulți factori, precum costul economic ridicat al accesului la această profesie, pericolele, condițiilor de muncă oferite, care fac această profesie neatractivă.

Fenadismer consideră că nici sfera publică, nici cea privată nu derulează inițiative pentru a atenua această situație, în ciuda nivelului ridicat al șomajului general din Spania. Există riscul că într-un viitor nu prea îndepărtat, lipsa șoferilor de camion să afecteze funcționarea normală a lanțurilor de aprovizionare pentru bunuri și produse, atât pentru industrii, cât și pentru populație în general.

Dovadă este situația din Regatul Unit, agravată după Brexit, și confruntată cu grave penurii în special în supermarketuri și benzinării.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.