SPANIA. GREVA TRANSPORTATORILOR RUTIERI, PROGRAMATĂ PENTRU 27 ȘI 28 IULIE 2020 Recomandat
- Scris de Administrator
- Imprimare
Transportatorii rutieri de marfă au anunțat oprirea activității în zilele de 27 și 28 iulie 2020, în cazul în care Guvernul nu vine cu măsuri care să ajute la combaterea crizei din acest sector, care a lucrat pe toată perioada stării de urgență pentru a garanta aprovizionarea populației.
Acest lucru a fost anunțat de Carmelo González, președintele Comitetului Național al Transporturilor (CNT).
De asemenea, vicepreședintele CETM, o altă asociație din acest sector, a avertizat că transportatorii vor începe o grevă pe o perioadă nedeterminată începând din septembrie, în cazul în care Guvernul nu va da curs revendicărilor lor. Ei sunt nemulțumiți din cauza lipsei de răspuns a lui José Luis Ábalos, ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane.
Transportatorii și-au expus, pe 4 iunie, argumentele dar nu a existat nicio recție din partea administrației.
Prin apelul la grevă, transportatorii încearcă să atragă atenția asupra tuturor inițiativelor necesare pentru a ajuta firmele să facă față pierderilor de aproape 43 la sută într-un sector care, pentru mulți, „s-a umflat să funcționeze”.
Printre măsurile solicitate, transportatorii cer mai multă flexibilitate în aplicarea unor reglementări, ușurarea plății ratelor la contractele de leasing ale camioanelor și ca șoferii să nu fie „obligați să îndeplinească sarcinile de încărcare și descărcare” .
Președintele CNTC a solicitat, de asemenea, eliminarea măsurilor incluse în pachetul de ajutor aprobat recent pentru industria auto, care afectează sectorul transporturilor.
Prin urmare, Carmelo González se referă la posibila impunere ca transportatorii să ducă cu până la încă 4 tone de marfă în fiecare vehicul, ceea ce va face autocamioanele să atingă înălțimea de 4,5 metri.
Poziția sa se alătură celei altor mari reprezentanți ai sectorului, precum Fenadismer, care a considerat aprobarea acestei măsuri drept o „provocare”, deoarece reprezintă o creștere a costului de operare pentru un venit similar, ceea ce face ca aceste vehicule să fie incompatibile pentru transport pe rutele internaționale.
Față de anunțul grevei, conducerea logisticienilor de la UNO a dorit să se poziționeze împotriva apelului, solicitând responsabilitatea: „să nu genereze mai multă tensiune într-o societate și o economie extrem de afectate de coronavirus”.
"Nu este momentul pentru o grevă, societatea noastră nu mai este pentru glume practice", insistă organizația de afaceri. „Acum, mai mult decât oricând, trebuie să lucrăm împreună pentru a face față cât mai curând posibil redresării economiei noastre și pentru a salva majoritatea locurilor de muncă afectate de criza din sănătate”, spun angajatorii din logistică.
Articole înrudite
- Șofer român, blocat în Spania după ce camionul i-a fost distrus de ploi
- O femeie a fost salvată după 11 ore de un șofer de camion de furia apelor
- VIDEO Șoferul de camion mort în Spania rămăsese fără soție în urmă cu 2 ani
- VIDEO Un român a stat blocat timp de trei zile în camionul după inundațiile din Spania
- VIDEO Un șofer de camion, erou în Spania. Ce a făcut în timpul inundațiilor?