Soluție. Imigranții din Afganistan ar putea fi pregătiți pentru a deveni șoferi profesioniști în Europa Recomandat

Soluție. Imigranții din Afganistan ar putea fi pregătiți pentru a deveni șoferi profesioniști în Europa

Comunitatea europeană este speriată de posibilitatea confruntării cu un număr uriaș de imigranți după venirea la putere a talibanilor în Afganistan.

Retragerea SUA din Afganistan a provocat panică printre civili care iau în considerare să fugă din țară. Regimul taliban, care a preluat puterea, este extrem de violent cu cei care i se opun. Europa se așteaptă la sute de mii de imigranți afgani care vor fugi din calea talibanilor. 

Acesta este contextul în care Roberto Barbieri, președintele Federației Italiene pentru Transporturi Rutiere (FAI) din Avelino a făcut o propunere-apel din cauza crizei șoferilor de camion din țară. Transportatorii sunt dispuși să recruteze tineri din afara UE care se află în centrele de primire pentru imigranți. Unde, cel mai probabil, va ajunge un număr uriaș de afgani.

„Cerem să li se permită să se înscrie la școala de șoferi pentru permisele de conducere, deoarece avem nevoie urgentă de personal și niciun italian nu mai vrea să fie șofer de camion. Trebuie să găsim o formulă legală pentru ca aceștia să obțină permisul de conducere, deoarece nu au permis de ședere. Suntem gata să-i angajăm după obținerea licenței”, a declarat președintele FAI din Avellino, care reprezintă 60 de companii de transport și aproximativ 3.000 de lucrători din provincie.

„Această profesie”, spune el, „nu mai este dorită și suntem în mare dificultate”, scrie Diario de Transporte

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.