Șoferii străini nevaccinați au interzis să coboare din camioane în Italia Recomandat

Șoferii străini nevaccinați au interzis să coboare din camioane în Italia

Autorităţile din Italia au interzis şoferilor de camion străini nevaccinaţi să coboare din maşini la punctele de încărcare-descărcare a mărfii, unde operaţiunile vor fi executate doar de personal local.

Măsura a fost decisă după ce şoferii italieni s-au plâns că ei nu pot circula fără permisul verde care le atestă vaccinarea.

În condiţiile în care 80% din şoferii străini sunt nevaccinaţi, soluţia de compromis evită blocarea transportului internaţional şi a întregului lanţ logistic de import-export, anunță Radio România.

Revista TIR Magazin a scris că șoferii români de camion au participat la protestul împotriva ceritificatului COVID din Italia.

Obligaţi să prezinte certificatul verde la muncă, românii din Italia ameninţă că se întorc acasă. S-au alăturat sutelor de mii de italieni care au ieşit la protestele din ţară din ultimele două zile. La Milano, au fost chiar şi ciocniri violente între forţele de ordine şi manifestanţi.

Cel puţin cinci oameni au fost reţinuţi după ce s-au încăierat cu poliţia. Un grup de manifestanţi încercase să părăsească locul autorizat pentru protest. Centrul oraşului Milano a fost paralizat după ce aproape 15 mii de protestatari au ieşit în stradă să ceară renunţarea la certificatul verde.


Citește AICI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.