Șoferii nu se vor întoarce pentru a ajuta Marea Britanie să iasă din mizerie Recomandat

Șoferii nu se vor întoarce pentru a ajuta Marea Britanie să iasă din mizerie

Promisiunile privind vize speciale și salarii atractive nu îi atrag pe șoferi, a declarat un lider al unui sindicat european.

El a declarat că șoferii profesioniști „nu vor merge în Marea Britanie pentru o viză de scurtă durată pentru a ajuta țara să iasă din mizeria pe care și-a creat-o singură”.

Șoferii de camioane din Marea Britanie sunt la fel de dezamăgiți. Mulți acuză modul în care sunt tratați ca „leproși ai societății”. Edwin Atema, șeful departamentului de aplicare și cercetare al uniunii FNV din Olanda, care reprezintă șoferi din Europa, a declarat că Marea Britanie a avut o șansă enormă să aducă înapoi șoferii străini.

„Plata este un domeniu important, dar nu singurul domeniu. Oamenii din toată Europa și-au pierdut complet încrederea în această industrie”, a declarat Atema, potrivit Daily Mail. „Înainte de criza coronavirusului și Brexit, această industrie era deja bolnavă. Din cauza așteptărilor și a multinaționalelor iresponsabile care scad prețurile, mulți șoferi au părăsit acest domeniu.”, a spus el.

„Pe termen scurt, cred că va fi o fundătură”, a spus el pentru Radio BBC 4. „Cred că ar fi nevoie de un fel de plan Marshall pentru a trage toată industria înapoi la suprafață.” „Nu se poate să oferiți o viză, să oferiți un salariu atractiv și problema va fi rezolvată. Există o serie întreagă de probleme în spatele acestei crize. Chiar și utilizarea toaletelor în Marea Britanie și, bineînțeles, în restul Europei, este o problemă.”, a mai spus Edwin Atema.

Guvernul britanic a aprobat planurile de a aduce 5.000 de profesioniști, pe baza unor vize temporare de lucru, pentru a face față deficitului, care a fost pus pe seama mai multor factori, inclusiv pandemia de coronavirus și Brexit.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.