Șoferii care încalcă legea vor fi identificați și sancționați, prin intermediul unui sistem de radare și camere video Recomandat

Șoferii care încalcă legea vor fi identificați și sancționați, prin intermediul unui sistem de radare și camere video

Ținând cont de faptul că România este, în continuare, pe primul loc la nivel european în ceea ce privește numărul persoanelor decedate în accidente rutiere, autoritățile de la noi au stabilit, prin Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022-2030, oficializată deja, introducerea unor măsuri ce au ca scop reducerea numărului de accidente rutiere mortale. 

Printre altele, a fost stabilită apariția, în următorii ani, a unui sistem automat de detecţie şi constatare a abaterilor rutiere, bazat pe aproximativ 300 de radare și 500 de camere video. Astfel, cu ajutorul acestui sistem, șoferii care vor încălca legislația rutieră vor fi sancționați automat, fără să mai fie opriți în trafic de polițiști.

 

Printre multe alte măsuri ce vizează reducerea numărului de morți în accidente rutiere, Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022-2030, cuprinsă în HG 682/2022, stabilește că, în următoarea perioadă, va fi operaţionalizat un sistem automat de detecţie, procesare şi sancţionare a abaterilor de la regulile circulației rutiere.

Mai exact, sancționarea automată a șoferilor ar urma să se bazeze, după cum apare în strategia rutieră, pe un sistem integrat, cu nu mai puțin de 300 radare mobile și 500 camere video.

În plus, tot pentru creşterea siguranţei rutiere, autoritățile vor să cumpere și să instaleze 1.000 de limitatoare de viteză, să construiască 100 de pasarele și pasaje subterane pietonale și să instaleze 1.000 de sisteme de semnalizare a sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energie verde.

Apropo de drumurile periculoase, prin Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022-2030 se introduce ratingul de siguranţă a infrastructurii rutiere, ca mecanism de clasificare a tronsoanelor rutiere din punct de vedere al gradului de risc.

Până în 2024, Autoritatea Rutieră Română (ARR) va fi obligată să facă prima evaluare a siguranței rețelei rutiere pe cel puțin trei categorii, în funcție de nivelul de siguranță al fiecărui tronson, urmând ca apoi să actualizeze datele respective cel puţin o dată la cinci ani. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.