Șoferi români de camion, arestați. Au jefuit 112 camioane străine. Prejudiciu: un million de euro Recomandat

Șoferi români de camion, arestați. Au jefuit 112 camioane străine. Prejudiciu: un million de euro

Polițiștii de la Europol au identificat mai mulți șoferi de camion din România care furau bunuri din alte camioane pe timpul nopții.

Poliția a destructurat o bandă româno – germană specializată în furtul de camioane. Ei au descins în primele ore ale zilei de ieri în mai multe imobile. Potrivit informațiilor obținute de publicația Der SPIEGEL, au fost executate executate peste 20 de mandate de arestare. Accentul raidurilor este un orășel din sudul României: Bezdead care are 4.500 de locuitori și un număr important de șoferi de camion. Anchetatorii din Germania, Franța și România fac percheziții în vilele și în birourile mai multor companii de transport din sat. Nu numai că se presupune că aceste companii au făcut transporturi ilegale de mărfuri prin Europa, dar șoferii angajați ar fi jefuit și alte camioane în Franța și Germania. Furturile se făceau pe scară largă.


Descinderi s-au făcut și în zona Gütersloh, unde locuiesc complicii șoferilor români de camion care operează ca niște tăietori de prelate. Cele mai multe furturi au loc pe A30. În fiecare noapte, aproximativ 200 de șoferi de camion își parchează camioanele la Holsterfeld de pe A30. Între miezul nopții și patru dimineața, când ceilalți șoferi dorm în cabinele lor, românii trec la „tăierea prelatelor”.
Hoții vin cu propriile lor camioane și reîncarcă marfa furată. Banda bine organizată din Brezdead ar fi jefuit 112 camioane pe A30, aproape toate în zona de odihnă. Polițiștii estimează prejudiciul la un milion de euro. Europol coordonează investigațiile la nivel european .
„În unele cazuri, vehiculele special pregătite, cu deschidere laterală în prelate, au fost folosite pentru a parca chiar lângă victimă”, spune Michael Will, șeful departamentului de infracțiuni de proprietate la Europol. „Așa-numitele bruiaje sunt folosite pentru a împiedica șoferul de camion să ceară ajutor”.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.