Șofer profesionist român: 16 ani de închisoare pentru un accident pe A1 Recomandat

Șofer profesionist român: 16 ani de închisoare pentru un accident pe A1

Un șoferul de camion român, Cătălin C., a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 16 ani de închisoare cu executare, pentru omor calificat, ca urmare a unui accident rutier care a avut loc în 2020 pe autostrada A1.

Anamaria Diana Gusan, o tânără avocată din Cluj Napoca, și fetița ei de nici doi ani au murit nevinovate, într-un accident cumplit provocat de un șofer de camion, pe autostrada București-Pitești.

Bărbatul a vrut să evite un control ISCTR, a pătruns cu camionul pe contrasens și a întors ilegal, moment în care BMW-ul condus de soțul Dianei s-a izbit de remorca autotrenului, care bloca, transversal, ambele sensuri de mers către Capitală.

După doi ani de la tragedie, șoferul de camion a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 16 ani de închisoare, pentru omor calificat.

În noaptea de 17 spre 18 august 2020, tânăra avocată din Cluj-Napoca și fetița ei în vârstă de 1 an și 10 luni se aflau într-un BMW condus de soțul Dianei, care circula regulamentar pe autostrada București - Pitești, din direcția Râmnicu Vâlcea către Capitală, când s-au trezit în față cu un camion, al cărui șofer intrase pe contrasens și întorcea în plină autostradă, ca să evite un control al ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier).

Soțul Dianei a încercat să evite coliziunea, dar a lovit parapetele de pe marginea autostrăzii, apoi a ricoșat în semiremorca camionului, care bloca, transversal, ambele sensuri de mers către București.

BMW-ul a lovit semiremorca cu partea dreaptă, plafonul fiind practic decupat în urma coliziunii puternice.

Pentru fetița de nici doi ani, care se afla pe locul dreapta spate, în scaunul special, impactul a fost fatal.

Copila a murit pe loc, în timp ce mama ei s-a stins în drum spre spital.

Șoferul de camion, condamnat la 16 ani de închisoare

La mai bine de doi ani de la tragedie, șoferul TIR-ului a fost condamnat de Tribunalul Argeș. Cătălin C. a primit 16 ani de închisoare cu executare, pentru omor calificat.

"...condamnă pe inculpatul C.C la pedeapsa de 16 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal rap. art. 189 alin. 1 lit. f Cod penal, ce se va executa în condiţiile art.60 Cod penal, respectiv în regim de detenţie. În baza dispoziţiilor prevăzute de art.67 alin.(2) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) - dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, lit. b) - dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, i) - dreptul de a conduce orice fel de autovehicule, pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei principale. În temeiul dispoziţiilor prevăzute de art. 65 alin. 1 C pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a), b) şi i) din Codul Penal, pe perioada executării pedepsei principale. În temeiul dispoziţiilor prevăzute de art. 404 alin. 4 lit. a) C.proc .pen. rap. la art. 72 alin.1 C.pen. deduce din pedeapsa principală durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu a inculpatului, începând cu data de 18.08.2020 şi până la data de 17.09.2021, inclusiv. În baza dispoziţiilor prevăzute de art. 399 alin.1 C.proc.pen. menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpat", se arată în hotărârea instanței argeșene.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06


HOLLEMAN AGABARITIC

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.