Șofer de camion, acuzat că transporta 3.400 de parfumuri contrafăcute

Șofer de camion, acuzat că transporta 3.400 de parfumuri contrafăcute

Peste 3.400 de flacoane cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite într-un automarfar la P.T.F. Vărşand

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au descoperit, în interiorul unui automarfar, 30 de colete ce conţineau peste 3.400 flacoane cu parfum, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.

În data de 07.02.2021, în jurul orei 19.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor, înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii cu parfumuri şi fibră de poliester, având destinaţie Italia.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat ca în 30 de colete se aflau 3.460 flacoane cu parfum care purtau însemnele unor mărci cunoscute, pentru care şoferul nu a prezentat certificate de autenticitate. De asemenea, aspectul exterior al ambalajelor, precum si modul de inscripţionare au creat suspiciuni ca parfumurile sunt contrafăcute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Produsele cosmetice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.