ȘOCANT! A chemat ambulanța, dar i s-a spus că nu au mașini. Copilul rănit, în COMĂ!

ȘOCANT! A chemat ambulanța, dar i s-a spus că nu au mașini. Copilul rănit, în COMĂ!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) anunţă că face verificări la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, privind modul de gestionare de către dispecer a unui apel făcut de un bărbat care preluase un copil rănit într-un accident. Înregistrarea discuţiei a apărut în presă şi, potrivit acesteia, dispecerul i-a spus bărbatului să îl ducă el pe copil la spital, întrucât nu sunt ambulanţe disponibile.


Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) anunţă că s-au autosesizat după ce a fost făcută publică o înregistrare audio-video privind modul de preluare şi gestionare a unui apel de urgenţă de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, în cazul unui copil rănit într-un accident rutier.

"Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a autosesizat în această situaţie şi a solicitat conducerii Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa verificarea tuturor aspectelor referitoare la acest caz, precum şi raportarea tuturor informaţiilor verificate", arată reprezentanţii DSU.

De asemenea, conducerea DSU a dispus măsuri pentru constituirea comisiei de disciplină la nivelul SAJ Dâmboviţa pentru evaluarea modului de preluare şi gestionare a apelului de către dispecerul de serviciu, urmând ca aspectele constatate să fie făcute publice.

Presa locală a relatat că un bărbat care a preluat un copil rănit într-un accident rutier produs la Bolovani, pentru a-l transporta spre spital, a sunat la 112 pentru a fi trimisă o ambulanţă cu care să se întâlnească, astfel încât copilului să i se acorde cât mai repede primul-ajutor. Pe înregistrarea publicată în presa locală se aude cum apelul este preluat abia după mai mult timp, iar la un moment dat bărbatului i se face legătura la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa. El spune unde a avut loc accidentul, că sunt mai multe victime şi că el l-a preluat pe copilul rănit cel mai grav, menţionând că acesta este inconştient şi plin de sânge. Bărbatul solicită să fie trimisă o ambulanţă, precizând exact locul unde se află pe traseul spre spital, pentru a se întâlni, iar medicii să preia copilul pentru a-l salva. Dispecerul de la Ambulanţă îi spune însă să ducă el copilul la spital întrucât nu există ambulanţe disponibile.

 

"Dispecer Ambulanţă: Deci dumneavoastră aţi preluat copilul şi vă îndreptaţi către..

Bărbat: Spre Titu.

Dispecer: Deci îl duceţi dumneavoastră la spital. (...)

Bărbat: (...) dar eu vroiam să-l preluaţi de pe drum. Sunt pe la Moara Nouă..

Dispecer: Sunteţi la Moara Nouă şi să vi-l preluăm de pe drum?

Bărbat: Păi eu aia mă gndeam, să-l salvăm.

Dispecer: Deci nu, încercaţi să ajungeţi la spital, să ştiţi că nu avem nicio ambulanţă disponibilă. Este conştient copilul?

Bărbat: Nu, nu este conştient, nu e nimic, şi e plin de sânge.

Dispecer: Nu este conştient şi e plin de sânge... Am înţeles şi sunteţi pe la Moara Nouă... deci încercaţi să ajungeţi cât de repede la spital la Titu", este o parte a dialogului purtat de bărbatul care a preluat copilul cu dispecerul de serviciu de la Ambulanţa Dâmboviţa.

Potrivit cotidianului Gazeta Dâmboviţei, copilul se află la un spital din Bucureşti, fiind în comă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.