ȘOC. Marea Britanie interzice mașinile pe motorină și benzină din 2030

ȘOC. Marea Britanie interzice mașinile pe motorină și benzină din 2030

Marea Britanie interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi motorină începând din 2030, însă premierul Boris Johnson a precizat că unele maşini hibrid vor fi permise în continuare, informează BBC.

Măsura face parte din ceea ce prim-ministrul numeşte o „revoluţie industrială verde” pentru a combate schimbările climatice şi a crea locuri de muncă în industrii precum cea nucleară. Criticii planului spun că suma de 4 miliarde de lire sterline alocată este mult prea mică pentru amploarea provocării.

Planul include finanţare pentru o centrală nucleară mare şi pentru reactoare nucleare mai mici, despre care Guvernul speră că vor crea aproximativ 10.000 de locuri de muncă. Executivul speră că vor fi create până la 250.000 de locuri de muncă în ansamblu - în special în nordul Angliei şi în Ţara Galilor.

Revoluţia energiei curate va afecta şi locuinţele, pentru că din 2023 noile case vor trebui încălzite fără a utiliza gaze naturale. Guvernul vizează instalarea a 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2028 şi a prelungit subvenţia Green Homes pentru izolarea locuinţelor cu încă un an, după ce prima tranşă a fost supra-subscrisă masiv. Hidrogenul curat va fi amestecat în alimentarea cu gaze naturale pentru a reduce emisiile totale de gaze, iar guvernul doreşte ca un oraş să se ofere voluntar pentru un proces de 100% hidrogen pentru căldură, industrie şi gătit. Hidrogenul - care atrage o subvenţie de până la 500 de milioane de lire sterline - va fi produs în locuri precum nord-estul Angliei, parţial prin energia provenită din vântul offshore.

Un alt punct cheie al planului este o investiţie de 1,3 miliarde de lire sterline în punctele de încărcare a vehiculelor electrice. Subvenţiile pentru cumpărătorii de vehicule electrice se vor ridica la 582 milioane de lire sterline pentru a ajuta oamenii să susţină tranziţia.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.