Șeful de la permise auto, reținut 30 de zile după ce a înmatriculat mașini ca să rămână în funcție Recomandat

Șeful de la permise auto, reținut 30 de zile după ce a înmatriculat mașini ca să rămână în funcție

Inspectorul principal de poliție Viorel Andrei Donciu, fostul șef de la Înmatriculări Auto Maramureș, rămâne în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș până în 6 iunie inclusiv, au decis magistrații Secţiei Penale de la Tribunalul Cluj, admițând propunerea DNA Cluj de a dispune prelungirea măsurii arestării preventive pentru încă 30 de zile. Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie – Donciu a făcut contestat-o, o decizie definitivă urmând să fie luată în 12 mai 2021, de Curtea de Apel Cluj.

Donciu a fost reținut în 8 aprilie 2021, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Cluj pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic. În 9 aprilie a fost arestat pentru 30 de zile, iar în 6 mai decizia arestării preventive a fost prelungită.

 Inspector principal de poliție Viorel Andrei Donciu a fost numit (împuternicit temporar) la comanda Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Maramureș (SPCRPCIV Maramureș) după pensionarea fostului șef, Florin Șironka. În 15 februarie 2021, împuternicirea a expirat, dar a fost detașat (tot prin împuternicire / numire temporară) la comanda Serviciului Permise și Înmatriculări din Suceava (unde fostul șef este cercetat pentru luare de mită, iar înlocuitorul acestuia a demisionat). De acolo a fost ridicat Donciu și adus la audieri de procurorii DNA Cluj.

Consilierul județean Adi Filip (ProRomânia), placa turnantă

În această speță, așa cum 2mnews a precizat în PREMIERĂ, încă din 9 aprilie 2021, este suspect și consilier județean din Consiliul Județean Maramureș Adrian Nicolae Filip (ProRomânia Maramureș, filială condusă de fosta șefă a Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, comisar (r) Viorica Marincaș). Conform DNA Cluj, în 4 februarie 2021, Donciu, a cărui numire interimară ca șef la Permise și Înmatriculări Auto Maramureș expira în 15 februarie, ar fi cumpărat influența consilierului județean Adi Filip, pe care acesta pretindea că o are pe lângă anumite persoane decidente, pentru ca polițistul să rămână în continuare șef al serviciului.

DNA Cluj susține că în schimbul menținerii în funcție, Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere etc., în interesul personal al consilierului Adi Filip sau în interesul altor persoane susținute de acesta. De asemenea, în 1 februarie 2021, Donciu a executat ordinul consilierului județean Adi Filip de a verifica (fără a avea acest drept) o mașină a firmei Dune Consulting Service (în prezent Lukarom Mineral Consult, din Bragadiru, administrată de Marius Marian Dobre) în baza de date a MAI-Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.