Șeful autostrăzilor, în vizorul Ministrului Justiției

Șeful autostrăzilor, în vizorul Ministrului Justiției

Ministrul demisionar al Justiţiei Tudorel Toader îl contrazice pe ministrul Transporturilor în legătură cu parcurul ordonanţei privind achiziţiile, susţinând că în evidenţele Ministerului Justiţiei nu figurează un proiect trimis spre avizare şi că ministerul nu a solicitat avizul CSAT.


Ministrul Transporturilor Răsvan Cuc a afirmat săptămâna trecută că a primit de la Ministerul Justiţiei 17 pagini de observaţii vizând ordonanţa pe achiziţii, una dintre recomandări fiind şi cea referitoare la un aviz al CSAT.

"Altă simplă precizare! Despre ”ordonanţa pe achiziţii”. MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative iniţiate de către alte ministere. MJ nu iniţiază şi nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. În evidenţele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispoziţiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la ”ordonanţa pe achiziţii”", scrie Toder pe Facebook.

El precizează că, în faza de prealabilă, de consultare interinstituţională, MJ a transmis o serie de propuneri si observaţii, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative printre care şi legislaţia din domeniul achiziţiilor publice.

"Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT, s-a facut referire la analizarea oportunitatii solicitarii acestuia, in conditiile in care se punea in discutie posibilitarea construitii unor obiective. Luând în considerare intervenţiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menţionată necesitatea obţinerii avizului Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene", explică ministrul.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping