Șefii de la Permise și Înmatriculări, anchetați după ce și-ar fi aranjat propriile examene auto Recomandat

Șefii de la Permise și Înmatriculări, anchetați după ce și-ar fi aranjat propriile examene auto

Mai mulți șefi din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor București fac obiectul unui dosar instrumentat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorilor DNA. Aceștia și-ar fi aranjat propriile examene pentru obținerea dreptului de a conduce motociclete, camioane, tractoare și chiar autobuze și tramvaie, în unele cazuri. Anchetatorii au fost, în această săptămână, la sediul instituției, dar și la două școli de șoferi, de unde au fost ridicate documente.


Ofițerii DGA au descins, marți și miercuri, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor și la două școli de șoferi din București, de unde au ridicat documente legate de un presupus dosar de corupție.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că ar fi vorba despre un denunț depus la DGA, cu aproximativ două luni în urmă, de fostul șef al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), comisarul șef Florin Cătană.
În acest sens ar fi vorba despre mai multe examene susținute de mai mulți factori de decizie din cadrul Serviciului Permise de Conducere București, care nu ar fi fost promovate în mod corect.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că în 2019 fișele de post pentru ofițerii DRPCIV au fost schimbate, iar aceștia au fost obligați, prin lege, să dețină toate categoriile de permis de conducere.

Ca urmare, mai mulți șefi care își ocupau funcțiile prin împuternicire și care așteptau ca posturile să fie scoase la concurs s-ar fi grăbit să obțină dreptul de a conduce pentru categoriile A (motociclete), C (camioane), E (camioane cu remorcă), dar și tractoare, autobuze și tramvaie.

Undeva în cursul anului 2020, agentul Petruța Brebenel, care ocupa funcția de secretar al comisarului Crinu Simene, șef al Biroului Examinări, intenționa să se dea concurs pentru intrarea în corpul ofițerilor. Ca urmare, într-un interval de cinci zile, aceasta ar fi susținut și promovat probele practice pentru trei categorii.

Pentru permisul categoria A, Petruța Brebenel a susținut proba practică odată cu șefa Serviciului Regim Permise și Înmatricularea Autovehiculelor București, comisar șef Oriana Ani Albert. Cele două ar fi susținut examenul în plină iarnă, în luna decembrie, la o dată la care ar fi fost singurele persoane programate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.