Scania, în centrul unui scandal de spionaj între Suedia și Rusia Recomandat

Scania, în centrul unui scandal de spionaj între Suedia și Rusia

Un fost angajat al Scania  a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru vânzarea de informații unui diplomat rus.

Un suedez în vârstă de 47 de ani a fost condamnat miercuri pentru spionaj în favoarea Rusiei prin vânzarea de informații despre industria auto suedeză. El a fost condamnat la trei ani de închisoare de către instanța din Göteborg.

Bărbatul, care a lucrat pentru companiile suedeze Scania, a fost condamnat pentru că a vândut informații secrete unui diplomat rus. Informațiile au fost transferate printr-un conector USB.

Bărbatul era „pe deplin conștient de faptul că informațiile vor aduce beneficii Rusiei”, se arată într-un comunicat al instanței din Göteborg. Curtea explică apoi că un verdict pentru spionaj impune că securitatea națională a Suediei a fost amenințată.

Instanța municipală a stabilit că acest lucru se aplică în raport cu munca de la Scania. În același timp, nu s-a doveditm deocamdată, că a spionat în cazul informațiilor obținute de la Volvo, se arată în comunicatul de presă.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost reținut de poliție la începutul anului 2019 într-un restaurant din centrul Stockholmului.

Existau suspiciuni că spionase pentru Rusia timp de ani de zile.

La restaurant se întâlnea cu o persoană care lucra la ambasada Rusiei și avea statut diplomatic.

Potrivit lui poliției, serviciul de la ambasadă era o acoperire. Interlocutorul era de fapt din serviciul de informații rus.

Sursa AICI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.