S-au reluat zborurile aeriene interne

S-au reluat zborurile aeriene interne

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, afirmă că de luni s-au reluat cursele aeriene interne, care nu au fost suspendate, ci reduse din cauza scăderii numărului de călători. "Anul trecut media zilnică a pasagerilor pe toate aeroporturile din România este 65.000. Astăzi am transportat sub 2.000", spune el.


"Noi aveam pe modul de transport aerian posibilitatea de a realiza acele chartere pentru muncitorii sezonieri. Apoi avem acele trenuri, şase realizate până în acest moment. Prin HG de astăzi, dăm posibilitatea operatorilor de transport internaţional de persoane din România către toate statele de destinaţie şi din ţările de destinaţie în România. Noi am menţinut măsura suspendării transportului internaţional de persoane cu câteva excepţii: operatorul trebuie să se asigure că cetăţenii care călătoresc au contract de muncă valabil, respectiv au drept de şedere. De asemenea, cei care se întorc în România au avut contract de muncă din ţara din care vin. Apoi operatorul de transport să anunţe ARR cu 24 de ore înainte cu privire la lista de cetăţeni", a spus Lucian Bode, luni seară, la Digi 24.

El a adăugat că a treia condiţie este cea legată de obligaţia transportatorului rutier în privinţa respectării normelor pentru evitarea aglomeraţiei şi siguranţa pasagerilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.