S-a decis. Vor exista tuneluri pentru mașini la Sinaia și Bușteni

S-a decis. Vor exista tuneluri pentru mașini la Sinaia și Bușteni

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi că a „dat ordinul”de începere a pregătirii tehnice a autostrăzii A3 Ploiești-Brașov, în prima întâlnire oficială cu proiectantul, la sediul CNAIR.

„Această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentației tehnice și studiilor de teren. Nu ne mai permitem întârzieri. Ne dorim soluții moderne, cu tuneluri (Bușteni+Sinaia), soluții prietenoase cu turismul și mediul”, a declarat ministrul într-o postare pe Facebook.

Cătălin Drulă a explicat că una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulație, prognoza de trafic și finalizarea acestui capitol.

„În paralel se desfășoară studiul alternativelor de traseu cu schițe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor și identificarea constrângerilor de pe fiecare opțiune. După o etapă de consultare publică se aprobă traseul final”, a spus Drulă.

Ministrul a precizat că, pe sectoarele critice, „unde – știm cu toții – traficul este infernal (centurile de la Comarnic și Bușteni) și pe Ploiești – Comarnic”, a cerut proiectantului din nou ca documentația să fie livrată în avans.

 „Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede pe această autostradă”, a mai spus Cătălin Drulă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.