Rușii au lansat o mașină electrică retro

Rușii au lansat o mașină electrică retro

Producătorul rus de arme Kalaşnikov a prezentat un nou automobil electric, inspirat de un model rar din anii 1970, afirmând că va rivaliza cu automobilele Tesla, fabricate de miliardarul Elon Musk, relatează publicaţia The Guardian.


Marca rusească, cunoscută cel mai bine pentru arma automată AK-47, a prezentat joi un prototip retro albastru, CV-1, la o expoziţie de armament din Moscova.

Designul a fost inspirat dintr-un model hatchback sovietic dezvoltat în anii 1970, numit ”Kombi”, potrivit unui comunicat publicat de Kalaşnikov pe site-ul propriu.

Compania sa holding, Kalaşnikov Concern, a anunţat că a dezvoltat elemente de ultimă generaţie pentru supermaşina electrică, între care un invertor revoluţionar.

Vehiculul are o autonomie de 217 de mile (350 kilometri) cu o singură încărcare.

”Această tehnologie ne va permite să ne aflăm în rândul producătorilor globali de automobile electrice, cum este Tesla, şi să fim concurentul lor. Am fost inspiraţi de experienţa liderilor de pe piaţa mondială în dezvoltarea conceptului nostru ”, a anunţat biroul de presă al Kalaşnikov, citat de RIA Novosti.

Kalaşnikov încearcă de mult să îşi extindă brandul, iar recent a lansat o gamă de îmbrăcăminte şi alte produse civile, de la umbrele la huse pentru telefoanele mobile.

Implicarea în domeniul vehiculelor electrice a fost primită cu reacţii mixte de către ruşi, iar comentariile publicate pe pagina oficială de Facebook a companiei au variat de la ”Cyberpunk” la ”Izh-Zombie”.

”Tancurile voastre sunt extraordinare, dar ar fi fost mai bine să staţi departe de maţini”, a scris un utilizator.

La începutul acestei săptămâni, utilizatorii au ridiculizat noul robot biped al Kalaşnikov. Robotul de culoare aurie, numit ”Igorek” pe parcursul etapelor de producţie, a deveni imediat subiectul comentariilor pe reţelele de socializare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping