Românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Marea Britanie e șofer de camion Recomandat

Românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Marea Britanie e șofer de camion

Un bărbat de origine română, Ioan Pintaru, a fost acuzat de tentativă de omor după ce o fată de 11 ani a fost înjunghiată, luni, în Leicester Square din Londra, relatează presa britanică.

Ioan Pintaru, românul arestat și acuzat de tentativă de omor, după ce a înjunghiat de 8 ori o fetiță de 11 ani, în Leicester Square, la Londra, e șofer de TIR. Atacul lui e folosit de extrema dreaptă britanică pentru a critica din nou prezența imigranților în Regat.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, marţi, la solicitarea News.ro, că persoana reţinută de autorităţile britanice în legătură cu incidentul din petrecut în Leicester Square este cetăţean român, iar Consulatul General al României la Londra va urma procedurile specifice în astfel de cazuri.

În plus, românul inculpat pentru tentativă de omor a fost prezentat marți, 13 august, instanței.

De asemenea, instituţia menţionează că nu au fost primite alte solicitări în legătură cu acest caz.

Potrivit dailymail.co.uk, fetița va avea nevoie de o operație plastică după ce a fost înjunghiată de opt ori cu un cuțit de friptură în Leicester Square în timp ce se afla în vacanță cu mama ei.

Conform procurorului David Burns, suspectul „s-a apropiat de fetiţă, a prins-o de gât şi a înjunghiat-o de opt ori pe tot corpul”, provocându-i răni în zona feţei, umerilor, încheieturilor şi gâtului.

Iniţial, s-a crezut că şi mama fetei a fost rănită, dar ulterior s-a confirmat că avea de fapt pe corp sângele fiicei ei. Fata a fost dusă la spital cu răni grave, dar care nu îi pun viaţa în pericol, a declarat Poliţia Metropolitană.

Înjunghierea a avut loc în apropierea magazinului de ceai TWG, care se află lângă magazinul Lego şi vizavi de magazinul M&Ms. Un agent de pază de la magazinul de ceai a declarat că a intervenit pentru a o ajuta pe fată când a fost atacată. Acesta a spus că el şi colegii săi au acordat primul ajutor copilului înainte ca poliţia să ajungă la patru minute de la atac, scrie SkyNews.

Fata s-a ales cu răni la nivelul feței, umărului, încheieturii mâinii și gâtului după „atacul aleatoriu” la punctul turistic din Londra.

Ioan Pintaru, un cetățean român fără domiciliu fix, s-a prezentat la Tribunalul din Westminster, fiind acuzat de tentativă de omor și deținere a unei arme albe.

Pintaru are, la rândul său, un copil de patru ani care locuiește în Manchester, dar în prezent este fără adăpost.

Judecătorul districtual Michael Snow a descris incidentul ca un „atac aleatoriu asupra unui copil”.

Leicester Square și zona adiacentă atrag aproximativ 2,5 milioane de vizitatori în fiecare săptămână și găzduiesc magazine, teatre, cinematografe și restaurante. 


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.