RECORD 1.100 de camioane au trecut într-o zi pe Podul de la Calafat Recomandat

RECORD 1.100 de camioane au trecut într-o zi pe Podul de la Calafat

Traficul pe podul peste Dunăre care face legătura între oraşul Vidin din Bulgaria şi oraşul Calafat din România este de două-trei ori peste nivelul normal, atingând cea mai ridicată valoare din istoria de nouă ani a podului, a declarat Lyudmil Dimitrov, directorul tehnic al companiei care administrează podul.

Peste 1.100 de camioane şi peste 1.300 de autoturisme şi autobuze ies zilnic din Bulgaria.

Traficul este la un nivel semnificativ şi în sens invers, potrivit adjunctului ministrului bulgar al Transportului şi Comunicaţiilor, Nikolay Naydenov. Acesta a inspectat marţi drumul european E79 şi punctul de trecere a frontierei de la podul Vidin-Calafat şi s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor autorităţilor responsabile de traficul pe pod. Inspecţiile au fost ordonate de vicepremierul şi ministrul Transportului şi Comunicaţiilor din Bulgaria, Hristo Aleksiev, ca urmare a informaţiilor referitoare la apariţia unor cozi lungi de camioane.

Naydenov a spus că a fost elaborat un document-cadru pentru a urgenta procedurile vamale la punctul de trecere a frontierei. Partea română ar urma să îşi anunţe punctul de vedere cu privire la acest document-cadru.

Pentru găsirea unei soluţii pe termen lung la blocajele de pe podul Vidin-Calafat, ministrul bulgar al Transportului şi Comunicaţiilor, Hristo Aleksiev va iniţia o reuniune cu omologul român, Sorin Mihai Grindeanu.


schmitz gotha video


schmitz ecoflex video

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.