Războiul din Ucraina adâncește criza șoferilor în Europa. Lanțul de aprovizionare, în pericol Recomandat

Războiul din Ucraina adâncește criza șoferilor în Europa. Lanțul de aprovizionare, în pericol

Asociațiile germane ELVIS AG (Asociația Europeană de Cargo a Transportatorilor Internaționali de Marfă), care include companiile de transport rutier și expeditorii de marfă din Europa, și Mittelstandsverband Mittelstand. BVMW, care reunește irsectorul IMM-urilor germane, se tem că războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei ar putea exacerba deficitul de șoferi până la punctul în care multe lanțuri de aprovizionare nu vor putea rezista.

Ambele asociații consideră, într-un comunicat de presă comun, că există riscul unui blocaj de aprovizionare care ar putea afecta grav industria, comerțul și populația pe termen lung. Prin urmare, se face un apel urgent către transportatorii și companiile de logistică pentru a se pregăti imediat și cât mai bine pentru blocajele de capacitate așteptate pe piața de transport.

Este bine cunoscut faptul că de ani de zile ne confruntăm cu o lipsă evidentă de șoferi în Germania. Cu toate acestea, încă nu există soluție fiabile pentru această problemă. Dimpotrivă: reglementările pachetului de mobilitate, în special obligația de a returna vehiculele uzate la locația sucursalei, au înrăutățit situația și mai mult , spune Nikolja Grabowski, CEO al ELVIS AG.

Flotele de transport din Europa de Est se ocupă de o mare parte a traficului de camioane din Germania. Participarea șoferilor ucraineni la aceasta nu poate fi cuantificată cu precizie, deoarece Oficiul Federal pentru Transportul de Marfă (BAG) nu înregistrează kilometrajul lor separat. 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.