VIDEO Proteste în Vama Siret. Camioanele cu cereale din Ucraina, blocate la graniță Recomandat

VIDEO Proteste în Vama Siret. Camioanele cu cereale din Ucraina, blocate la graniță

UPDATE: Protestatarii cer să nu mai treacă niciun transport cu cereale dinspre Ucraina către România. S-au încins spiritele la vamă, protestatarii s-au luat la cearta cu jandarmii. Oamenii revoltati ameninţă că în zilele următoare vor da foc transporturilor cu cereale din Ucraina.

ŞTIREA INIŢIALĂ: În vama Siret, se circulă doar pe o bandă, iar zeci de jandarmi şi politisti s-au mobilizat ca să fluidizeze traficul, dar şi ca să supravegheze ca lucrurile să nu escaladeze.
Protestatarii sunt nemulţumiţi în principal din cauza importurilor de cereale din Ucraina.

Ei spun că se importă cereale din Ucraina la preţuri de nimic, în timp ce ei ies în pierdere, deşi au cheltuieli foarte mari. Fermierii se plâng că rămân cu cerealele nevândute, asta în condiţiile în care produsele din Ucraina ar fi de calitate inferioară celor ale noastre.
În vama Siret, protestatarii s-au luat la ceartă cu ucrainenii care au vrut să intre în România. A ajuns acolo și prefectul județului, care a fost întâmpinat cu huiduieli. Prefectul i-a invitat pe protestatari la prefectură pentru a discuta revendicările lor. Însă aceştia au spus că vor debloca traficul numai dacă vor primi un răspuns favorabil la solicitările lor.

„Suntem aici pentru că ne vrem țara înapoi. Am ieșit aici pentru copiii noștri și pentru viitorul acestei țări. Este de datoria a fiecărui cetățean român, să ne facem datoria, să fim vizibili și să ne spunem ofurile„, a spus un protestatar la Antena 3.


STEFAN BANICA JR


Starea- George Nita

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.