Promisiune. Primele stații electrice pentru București

Promisiune. Primele stații electrice pentru București

Bucureştiul ar putea avea primele 40 de staţii de încărcare a maşinilor electrice în primăvara anului viitor, iniţiativa urmând să se deruleze prin Compania Municipală Energetică a Capitalei, declarat, joi, Sorin Chiriţă, city managerul Capitalei, în cadrul unei conferinţe dedicată conceptului de mobilitate urbană.

"Avem un plan de construcţie a staţiilor de încărcare a maşinilor electrice, prin noua companie înfiinţată la nivelul Capitalei - Compania Municipală Energetică a Capitalei. Vom începe anul viitor cu acele instalaţii din parcările ce se vor construi în jurul a 40 de puncte termice din Bucureşti. Estimăm că vom avea acest staţii undeva în primăvara anului viitor. Acest lucru face parte din strategia noastră de parking şi din conceptul nostru de smart city. Smart city este un concept destul de amplu, începând cu transportul public. De ce nu s-au făcut lucruri până acum? Cauzele sunt foarte multiple: proiecte care se schimbă în funcţie de priorităţi, documentaţia foarte stufoasă. Oamenii trebuie să înţeleagă că ceea ce se face, se face pentru ei. Este pentru prima dată în istoria Bucureştiului când s-a constituit un grup de lucru pentru a se discuta pe marginea transportului din Capitală. Sunt paşi pe care i-am făcut într-un timp foarte scurt. Bucureştiul are 228.000 de metri pătraţi, la o populaţie de aproape 1,9 milioane de locuitori, şi care vrea fiecare automobilul lor. Unde în Europa s-au construit mall-uri în mijlocul oraşului? Unde în Europa se fac spitale în centrul oraşului? Bucureştiul este campion la gradul de motorizare", a spus Chiriţă.

Oficialul a adăugat, totodată, că proiectul privind construcţia pistelor de biciclete va fi dus la bun sfârşit, iar din punct de vedere al educaţiei în trafic, ar trebui să existe o "coabitare între şoferi şi biciclişti".

"Dacă vorbim despre pistele de biciclete, sunt oraşe în care nu există aceste piste, însă există o coabitare foarte mare între şoferi şi biciclişti, cum e la Atena, de exemplu. Noi vom finaliza proiectul pentru pistele de biciclete în Bucureşti. Avem 10 milioane de euro disponibili şi ne gândim să nu mai patentăm separarea exclusivă a biciclistului de trafic, cum este pe Calea Victoriei, prin ziduri, ci trebuie să învăţăm să coabităm. Putem separa doar pietonii de şoferi. Nu este foarte complicat să le facem", a menţionat city managerul Capitalei.

Asociaţia Green Revolution organizează, joi, la Teatrul Naţional Bucureşti, conferinţa dedicată conceptului de mobilitate urbană, "Mobility - Radiografierea cât mai exactă a situaţiei transportului din marile comunităţi urbane din România".

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, are ca teme centrale de dezbatere: îmbunătăţirea şi modenizarea sistemelor clasice de transport, folosirea unor soluţii alternative de deplasare în marile oraşe şi mobilitatea urbană.

Cel mai recent Eurobarometru despre percepţia calităţii vieţii din 83 de oraşe din Europa clasează Bucureştiul pe primul loc în ceea ce priveşte insatisfacţia faţă de poluarea fonică şi a aerului. Ambele tipuri de poluare sunt influenţate semnificativ de sectorul transporturilor. Raportul european relevă, de asemenea, că bucureştenii petrec cu 50% mai mult timp în maşini decât în condiţii normale de trafic.

Conferinţa de la Bucureşti aduce laolaltă reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, ai societăţii civile, precum şi ai mediului de afaceri, reprezentat de către principalii actori din domeniul transporturilor, auto, ciclism, protecţia mediului, ai asociaţiilor de profil, mass media, scrie Agerpres.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.