Prinsă între două camioane, o femeie a rămas fără picioare. Șofer profesionist polonez, vinovat

Prinsă între două camioane, o femeie a rămas fără picioare. Șofer profesionist polonez, vinovat

O femeie a fost mutilată miercuri după amiază, în jurul orelor 18.30, într-un grav accident care a avut loc la Făgăraș, pe strada 13 Decembrie, în zona restaurantului Transilvania. Aflată pe bicicletă, victima a fost prinsă între două TIR-uri angajate într-o depășire, potrivit martorilor. Scena de la fața locului a fost una îngrozitoare, femeii fiindu-i retezate picioarele, iar carosabilul a fost inundat de sânge.

Victima se afla pe bicicletă, vinovat ar fi un șofer din Polonia, care a forțat o depășire între camioane, scrie bzb.ro

Cei prezenți la fața locului au relatat pentru Salut Făgăraș că vinovatul ar fi un șofer polonez. TIR-ul, înmatriculat în Polonia, condus de acesta, ar fi intrat în depășirea unui alt TIR, moment în care ar fi surprins și accidentat femeia chiar la mijloc, între cele două autovehicule.

Poliția și cei de la ISU au fost anunțați prin apel la 112, din dispeceratul de urgențe fiind luată imediat decizia de a fi alertat și elicopterul SMURD de la Târgu Mureș, având în vedere starea gravă a victimei.

Primii „medici”, doi martori: au improvizat garouri pentru ca femeia să nu piardă tot sângele

Înainte de a ajunge paramedicii de la SMURD la fața locului, doi făgăreșeni au dat primul ajutor victimei, pentru ca aceasta să nu piardă tot sângele din corp.

Primul care a intervenit a fost Flavius Burlea, despre care presa a aflat ulterior că făcuse un curs de prim ajutor. Acesta a cerut trecătorilor și șoferilor care se opreau din drum un garou pentru a opri sângerarea victimei. A primit de la cei aflați la fața locului un șnur de la pantaloni, un tricou rupt și un cablu, obiecte pe care le-a transformat în garou și cu care i-a legat picioarele femeii. A fost ajutat de un alt făgărășean care i-a sărit în ajutor, Florin Maican.

Încă conștientă la venirea Ambulanței. Preluată de elicopterul SMURD

Martorii citați de colegii de la Salut Făgăraș spun că, imediat după impact, vârstnica, pe fondul adrenalinei și fără să conștientizeze că are picioarele zdrobite, se ținea în mâini în încercarea de a se ridica de pe asfalt.

Până la un moment dat, aceasta a fost conștientă și a vorbit cu medicii veniți în scurt timp la fața locului. A fost preluată imediat de Ambulanță, transportată pe stadionul municipal din oraș, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD.

„S-au deplasat la fața locului un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. Victima prezenta traumatisme la nivelul membrelor inferioare. S-a solicitat sprijinul unui elicopter de la Târgu Mureș”, a informat și maior Ciprian Sfreja de la ISU Brașov.

Traficul în zonă a fost blocat total pentru câteva ore, după preluarea victimei fiind demarcate cercetările la fața locului. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor“, a informat comisar de poliție Alina Ivan de la IPJ Brașov.

 

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.