Primele camioane au traversat noul punct de trecere deschis între Ucraina cu Polonia Recomandat

Primele camioane au traversat noul punct de trecere deschis între Ucraina cu Polonia

Primele 30 de camioane goale au trecut prin noul punct de trecere Uhrîniv-Dolhobyciuv de la graniţa ucraineano-poloneză, în speranţa că astfel se vor debloca principalele coridoare terestre, pe fondul protestelor şoferilor polonezi, a anunţat luni serviciul de frontieră ucrainean, relatează Reuters.

Aceste proteste, legate de ceea ce şoferii polonezi de TIR consideră a fi o concurenţă neloială din partea colegilor lor ucraineni, au început la 6 noiembrie, patru puncte de trecere a frontierei fiind acum blocate.

Principala revendicare a transportatorilor polonezi este de a-i împiedica pe camionagiii ucraineni să aibă acces fără permis în Uniunea Europeană, lucru pe care Kievul şi Bruxelles-ul îl consideră imposibil.

 

"Începând cu dimineaţa zilei de 4 decembrie, poliţiştii de frontieră au autorizat 30 de vehicule grele cu o greutate totală permisă de peste 7,5 tone pentru a pleca din Ucraina pe la punctul de control Uhrîniv", a declarat serviciul ucrainean de frontieră pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Punctul de trecere a fost deschis luni, la ora 1.00 (miezul nopţii GMT), pentru camioanele goale.

Ucraina a declarat săptămâna trecută că a convenit cu Polonia unele măsuri care ar putea reduce presiunea la punctele de trecere a frontierei blocate, dar că principalele revendicări ale protestatarilor nu au fost discutate. "Ca urmare a unor negocieri îndelungate, am ajuns la această decizie împreună cu Ministerul de Interne al Poloniei", a declarat duminică seara târziu vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov pe platforma X. "Scopul final este deblocarea frontierei, care este blocată de o lună de zile pe partea poloneză şi care are consecinţe critice pentru economiile ambelor ţări şi pentru piaţa europeană", a spus el.


I LOVE DRACULA EP.01


ASCET SERVICE FORD TRUCKS

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.