Premierul Cîțu, despre posibilul faliment al City Insurance: Pregătim două Ordonanțe pentru prețurile RCA Recomandat

Premierul Cîțu, despre posibilul faliment al City Insurance: Pregătim două Ordonanțe pentru prețurile RCA

Premierul Florin Cîțu a spus miercuri că Guvernul pregătește două Ordonanțe de Urgență, care se află la avizare și la Consiliul Concurenței, pentru cazul în care se ajunge la falimentul City Insurance, liderul pieței RCA, cu peste 3 milioane de clienți. O ordonanță se referă la prețurile RCA, iar alta la situația City pentru ca toți clienții să fie protejați și să-și poată primi banii dacă au vreun claim, a spus premierul.

"Sunt două Ordonanțe de urgență în avizare. Am discutat și astăzi cu Consiliul Concurenței, ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare. O Ordonanță se referă la prețurile asigurărilor RCA, iar alta la situația City insurance, daca se ajunge acolo pentru a asigura că nu se ajunge ca oamenii să aibă un claim și să nu poată fi plătit, deci ne asigurăm că se vor putea plăti banii de la Fondul de Garantare.", a declarat miercuri Florin Cîțu, întrebat de HotNews.ro de situația gravă din piața asigurărilor.

Întrebat ce stipulează mai exact OUG-ul referitor la prețurile RCA, premierul a spus că nu a văzut încă proiectul, care ar fi în avizare la Consiliul Cocnurenței. Despre cea de-a doua ordonanță, premierul a spus că aceasta vizează măsuri ca "dacă se întâmplă ceva, toți clienții să fie protejați."

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.