Premierul Canadei, audiat în urma protestului șoferilor de camion

Premierul Canadei, audiat în urma protestului șoferilor de camion

Premierul canadian Justin Trudeau urmează să depună mărturie vineri în cadrul unei anchete publice pentru a apăra recurgerea la o lege rareori folosită în timp de pace cu scopul de a constrânge să plece şoferii de camioane care au paralizat capitala federală, Ottawa, la începutul acestui an, comentează AFP.

Ocuparea, timp de săptămâni în această iarnă, a centrului oraşului Ottawa de către şoferii de camioane mobilizaţi împotriva restricţiilor sanitare, a marcat o ţară neobişnuită cu astfel de mişcări sociale.Alte mitinguri asemănătoare au avut loc în întreaga ţară, blocând coridoare comerciale, printre care cel mai frecventat punct de trecere a frontierei din America de Nord.Evacuarea lor în februarie, folosind legea asupra măsurilor de urgenţă, a stârnit ulterior o dezbatere importantă asupra libertăţilor civile.

Pentru a vedea mai clar, o comisie independentă s-a reunit în ultimele şase săptămâni la Ottawa. Reprezentanţi guvernamentali, protestatari, precum şi locuitori din Ottawa afectaţi de zgomotul neîncetat al claxoanelor şi de poluarea continuă cu motorină au depus mărturie rând pe rând.

"Era un butoi de pulbere gata să explodeze. Nu a fost o adunare de familie", a povestit Peter Sloly, fost şef al poliţiei din Ottawa forţat să demisioneze în timpul crizei, din cauza răspunsului dezorganizat al forţelor poliţieneşti. 
Citește mai mult AICI.



CAMION FEST OCTOMBRIE 2022


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.