Premieră. CNAIR dă în judecată o regională din subordine Recomandat

Premieră. CNAIR dă în judecată o regională din subordine

Compania de Drumuri marchează o premieră după ce și-a chemat în instanță cea mai mare regională din subordine, din cauza lucrărilor la lotul doi din Autostrada de Centură a Capitalei, constructor fiind compania Alsim Alarko din Turcia.

Între CNAIR şi Alsim Alarko sunt în desfăşurare mai multe procese, însă unul dintre acestea a marcat şi o premieră în materie de litigii comerciale. Potrivit informaţiilor obţinute de Economedia, Compania de Drumuri (CNAIR) a chemat în garanţie Regionala de Drumuri Bucureşti (DRDP Bucureşti), cea mai importantă Regională din subordine.

Chemarea în garanţie înseamnă că „partea interesată poate să cheme în garanție o terță persoană, împotriva căreia ar putea să se îndrepte cu o cerere separată în garanție sau în despăgubiri”.

Motivul: DRDP Bucureşti a asigurat consultanţa, adică supervizarea lucrărilor pentru A0, iar între CNAIR Central şi antreprenor a fost un litigiu privind soluţia tehnică pentru fundaţii.

Instanţa (Curtea de Apel București) a respins ca „inadmisibilă” cererea CNAIR de chemare în garanţie a DRDP Bucureşti şi, totodată, a remarcat „ineditul” situaţiei, cele şapte unităţi subordonate neavând „personalitate juridică”, aşa cum reiese inclusiv de pe pagina de internet a CNAIR (capitolul Organizare şi Funcţionare). economedia

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.