Prahova. Un camion plin cu deșeuri, confiscat de Garda de Mediu Recomandat

Prahova. Un camion plin cu deșeuri, confiscat de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au imobilizat, în vederea confiscării, un camion plin cu deșeuri din demolări, găsit la Strejnic, întrucât nu existau documente pentru transportul efectuat de acesta.

Instituția a amendat societatea care îl deține.

Garda de Mediu a confiscat camionul în cursul zilei de miercuri, 19 iulie 2023, camionul încărcat cu deșeuri din construcții fiind depistat drumul de exploatare DE 173, în zona fostelor gropi de exploatare agregate minerale din satul Strejnic, comuna Târgșorul Vechi.

"La fața locului au fost prezente și două echipaje ale IPJ Prahova care au procedat împreună cu comisarii de mediu la identificarea conducătorului auto și a transportului.

În urma verificărilor s-a constatat că ansamblul auto, deținut de o societate cu sediul în Municipiul Ploiești, nu deținea documente legale din punct de vedere al protecției mediului, respectiv formulare încărcare descărcare deșeuri pentru transportul în cauză, iar descărcarea urma a fi efectuată în zonă neautorizată a fostelor gropi de exploatare agregate minerale din satul Strejnic.

Astfel pentru încălcarea legislației de mediu, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei și sancțiune complementară de confiscare a mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției, urmând ca deșeurile din construcții demolări să fie eliminate prin societăți autorizate în acest sens", a informat instituția.


CAMION FEST CEFIN 2023


VERSUS S03E01

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.