Polițiștii „vânează” șoferii băuți și drogați timp de o săptămână în toată Europa Recomandat

Polițiștii „vânează” șoferii băuți și drogați timp de o săptămână în toată Europa

Combinația dintre alcool și condusul vehiculelor este un factor major care influențează siguranța în trafic.

Un mic procent din populația șoferilor din Uniunea Europeană (aproximativ 5%) conducând sub influența alcoolului în trafic provoacă o proporție semnificativă de răni grave și mortale (aproximativ 20%) în coliziunile rutiere. În mod similar, numărul de șoferi care conduc în timp ce sunt sub influența drogurilor este, de asemenea, un motiv de îngrijorare.

Operațiunea ROADPOL Alcool și Droguri este o acțiune paneuropeană coordonată de aplicare a poliției rutiere din fiecare țară membră a ROADPOL și are loc pe drumurile europene în timpul perioadelor de vară și de Crăciun, în plus față de activitățile naționale zilnice de aplicare a poliției rutiere pentru a combate conducerea vehiculelor în timpul influența alcoolului sau a drogurilor.

Operațiunea se desfășoară între 6 și 12 decembrie.

Scopul ROADPOL Operation Alcohol & Drugs nu este doar de a reprima conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, ci și de a atrage atenția mass-media asupra subiectului.

Operațiunile arată hotărârea forțelor de poliție din întreaga Europă în abordarea acestei probleme și demonstrează că șansele de a fi prins atunci când conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor vor fi mult crescute, se arată în comunicatul oficial.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.