Polițiștii au verificat 91 de vehicule care făceau transport de persoane. Peste jumătate a fost amendate

Polițiștii au verificat 91 de vehicule care făceau transport de persoane. Peste jumătate a fost amendate

Un număr de 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 26.000 de lei, au fost date, vineri seară, de poliţiştii Brigăzii Rutiere, în urma unor controale la autovehiculele de transport persoane mai mari de 8+1 locuri. Printre abaterile constatate se numără defecţiuni tehnice şi nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă de către pasageri.


Potrivit Brigăzii Rutiere, vineri, între orele 16.00-19.00, au fost organizate controale în trafic, poliţiştii rutieri verificând autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

Astfel, ei au verificat respectarea traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale; deţinerea documentelor necesare de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; respectarea numărului maxim de locuri pe scaune.
Totodată, au fost verificaţi alcoolscop toţi şoferii care fac acest gen de transport şi s-a controlat valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au controlat 91 de autovehicule şi au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 26.300 lei.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.