Polițiștii au însoțit un șofer la bancomat ca să scoată banii de mită Recomandat

Polițiștii au însoțit un șofer la bancomat ca să scoată banii de mită

Extinderea cercetărilor în cazul poliţiştilor de la Serviciului Rutier suspectaţi că luau mită scoate la suprafaţă situaţii de tot râsul.


♦ Cercetările arată că poliţiştii ajunseseră aproape să cerşească mita şi să fraternizeze cu cei care încălcau normele rutiere
Ancheta inițiată de procurorii anticorupție în cadrul Serviciului Rutier scoate la iveală aspecte de neînchipuit. Una dintre informațiile verificate acum de anchetatori este legată de un caz fără precedent. Potrivit unor surse apropiate anchetei, unul dintre șoferii opriți în trafic pentru o abatere rutieră nu ar fi avut niciun ban prin buzunar, ci doar cardul de debit. Chiar dacă polițistul rutier putea să-i aplice un avertisment, el nu ar fi vrut să renunțe la șpagă, și atunci s-a căutat o modalitate de compromis. Astfel, contravenientul ar fi fost urcat în mașina de poliție și dus la un bancomat din municipiul Botoșani, de unde a fost extrasă suma aferentă.

Acum, anchetatorii au solicitat imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomatul cu pricina, pentru a vedea dacă polițistul apare în filmare. În plus, s-au solicitat și informațiile cu privire la suma retrasă, pentru a vedea dacă aceasta coincide cu șpaga oferită de șofer pentru a scăpa de sancțiune. Deocamdată, aceste informații nu fac parte din probatoriul administrat de anchetatori, astfel că cercetările nu au fost extinse față de agentul în cauză și pentru această faptă. Din acest motiv, nici numele său nu a fost făcut public.
Cert este că procurorii Direcției Naționale Anticorupție continuă să administreze și alte probe obținute în timpul investigațiilor, iar dacă cercetările vor scoate la iveală fapte noi, ancheta va fi extinsă.

Produse lactate primite drept mită
Aceste informații noi se adaugă la aspectele evidențiate deja de anchetatori în referatul de arestare preventivă. Astfel, pe 12 noiembrie 2020, în jurul orei 15.15, agentul de poliție Constantin Ciprian Rusu, fiind în echipaj cu agentul Neculai Robert Fecioru, în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DE 58, pe raza localităților Vlădeni-Leorda, ar fi pretins și primit de la un conducător auto foloase necuvenite, în schimbul neaplicării sancțiunii suspendării dreptului de a conduce.

Abaterile constatate au fost depășire pe linie continuă, precum și depășirea vitezei legale de deplasare, dar cum șoferul nu avea niciun ban la el, agentul Fecioru i-ar fi cerut acestuia să aducă mai multe produse, în cursul aceleiași zile, spre seară, la sediul Poliției Rutiere Botoșani, la terminarea turei de serviciu. „În cursul aceleiași zile, în jurul orei 20.30, agenții de poliție Rusu și Fecioru au primit, fiecare, de la un conducător auto, în curtea sediului Serviciului Rutier Botoșani, câte un pachet cu produse lactate, fiecare pachet în valoare de 50-60 de lei, în schimbul neaplicării sancțiunilor legale față de acesta, pentru abaterile constatate în trafic, în timpul serviciului”, se arată în referatul procurorilor.

În schimb, agentul Robert Fecioru ar fi primit 100 de lei de la un șofer vitezoman, prins circulând cu o viteză de 107 km/h, într-o zonă cu limită de viteză de 70 km/h, sumă pe care a împărțit-o cu celălalt agent din echipaj. Inițial, agentul a completat un proces verbal de amendă cu numele șoferului, însă, după ce a primit banii, nu l-a mai amendat pe șofer, ci „a rupt și a dat foc cu bricheta unui exemplar al procesului-verbal de contravenție ce trebuia înmânat contravenientului și apoi l-a aruncat, în timp ce ardea, sub autospeciala de poliție aflată în staționare, de față cu colegul său de echipaj”, se mai arată în referat.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.