Poliția a monitorizat respectarea distanței dintre camioane cu dronele: amenzi și puncte de penalizare Recomandat

Poliția a monitorizat respectarea distanței dintre camioane cu dronele: amenzi și puncte de penalizare

Este o noutate: pentru prima dată, poliția a folosit o dronă pentru a controla distanța dintre șoferii de camioane de pe Autobahn 2.

Pentru prima dată a existat o acțiune coordonată de Cartierul General al Poliției de Vest în care o dronă a poliției a survolat și înregistrat traficul de aproape pe Autostrada 2 lângă ieșirea Wollin. Scopul a fost înregsitrarea și, apoi, pedepsirea încălcărilor legilsației referitoare la păstrarea distanței regulamentare de către șoferii de camioane.
Cu sprijinul Unității de Operațiuni Tehnice (TEE) a direcției „Servicii speciale”, poliția rutieră a Direcției de Poliție Vest a efectuat această măsură de control pe data de 9 septmebrie.
Între orele 9.00 și 12.00, camera dronei fără pilot a înregistrat un număr de 22 de încălcări semnificative ale distanței care trebuie respectată între camioane (a se vedea exemplul de imagine din anexă). Motocicliștii de la poliția rutieră din vestul Brandenburgului s-au așezat apoi în fața camioanelor, le-au oprit și le-au îndrumat către următoarea parcare. Specialiștii din grupul de monitorizare au stabilit acolo un punct de control și au verificat, de asemenea, eventualele defecte tehnice ale vehiculului. Au fost controlate: asigurarea corectă a încărcăturii și au fost inspectate tahografele pentru a vedea dacă s-au încălcat regulilor de pauză și timp de odihnă.


Alte 5 încălcări ale legii au fost constatate din cauza nerespectării timpilor excesivi de conducere, arată https://polizei.brandenburg.de/.
Toți șoferii de camioane și companiile de transport de care aparțin trebuie să se aștepte acum la amenzi severe. Numai încălcarea distanței îl costă pe șoferul camionului o amendă de 80 de euro și un punct de penalizare. Camioanele trebuie să mențină o distanță minimă de 50 de metri de la o viteză de 50 km / h, care corespunde distanței dintre două posturi de delimitare pe autostradă.
Importantă menținerii distanței minime este, din păcate, demonstrată din nou și din nou de numărul de accidente grave. Cel maia desea, șoferii de camioane se ciocnesc cu vehiculul din fața lor. Finalitatea: accidentele produc victime și daune materiale mari. În prima jumătate a anului 2020, 35 de astfel de accidente din cauza nerespectării distanței legale dintre camioane au fost înregistrate în vestul Brandenburgului.
În total, au existat deja 263 de accidente care au implicat camioane în regiune în prima jumătate a anului 2020. Dintre acestea, 179 au fost cauzate și de șoferi de camioane.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.