Peste 1.100 de camioane sunt blocate la Vama Siret Recomandat

Peste 1.100 de camioane sunt blocate la Vama Siret

Peste 1.100 de camioane aşteaptă să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Porubne - Siret, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii autorităţilor vamale ucrainene.

Potrivit surselor citate, pe teritoriul ucrainean coloana de maşini de mare tonaj care urmează să facă formalităţile de ieşire din Ucraina şi intrare în România se întinde pe câţiva zeci de kilometri.

Niciun camion nu a tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, între Ucraina şi România, începând de luni după-amiază, ca urmare a protestului agricultorilor şi transportatorilor români, potrivit datelor transmise, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava (STPF), Alina Petraru.

Traficul pentru automarfare este întrerupt complet pe sensul de intrare în România, arată sursa citată.

"Începând din data de 15 ianuarie 2024, ora 16,15, traficul prin PTF Siret pentru automarfare, pe sensul de intrare în ţară, este întrerupt, din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor", a afirmat reprezentantul STPF.

În schimb, în această perioadă, tranzitul prin PTF Siret al autoturismelor, microbuzelor şi autocarelor s-a desfăşurat atât pe intrarea, cât şi pe ieşirea din România.

Autorităţile din Suceava au decis să permită camioanelor care sunt blocate în Punctul de Trecere a Frontierei Siret să se deplaseze spre frontieră, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Iuliana Botezatu, camioanele se vor deplasa în coloane de câte zece de la Siret până în Punctul de Trecere a Frontierei.

"Începând cu ora 09,30, în vederea fluidizării traficului, s-a dispus începerea activităţii de procesare a TIR-urilor din oraşul Siret către Ucraina. În acest sens, în coloană de câte zece, TIR-urile se deplasează către Punctul de Trecere a Frontierei Siret", a precizat oficialul IJJ.

Jandarmeria informează că, miercuri dimineaţă, la protestul agricultorilor mai participau 52 de tractoare, şase camioane, 15 autoturisme şi aproximativ 100 de persoane.


STEFAN BANICA JR


Starea- George Nita

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.