Pedeapsa șoferului de camion, care a ucis 4 oameni, redusă la 30 de ani de închisoare Recomandat

Pedeapsa șoferului de camion, care a ucis 4 oameni, redusă la 30 de ani de închisoare

Procurorii au depus o moțiune la începutul acestei luni, cerând o pedeapsă redusă pentru Rogel Aguilera Mederos, șoferul de camion care a fost condamnat la 110 ani de închisoare pentru un accident mortal în 2019 pe I-70, în afara Denver, care a ucis patru persoane și a rănit pe alții.

Într-o audiere de luni dimineață, procurorul Alexis King a cerut instanței să reconsidere sentința inițială a lui Mederos și a sugerat în schimb o perioadă de 20-30 de ani după gratii. Judecătorul a programat o audiere pentru 13 ianuarie 2022 și a solicitat mai multe informații de la procurori și apărării, cerându-le să depună note suplimentare până pe 10 ianuarie, potrivit abcnews.

CONTEXT

Șoferul de camion Rogel Aguilera-Mederos a fost condamnat la 110 ani de închisoare pentru accidentul care a avut loc pe autostrada Interstate 70, în care au murit patru persoane în apropiere de Colorado Mills Mall în 2019.

Pe 25 aprilie 2019, Aguilera-Mederos conducea un camion care transporta cherestea pe I-70 în direcția est, coborând din munți. El le-a spus poliției că a pierdut controlul vehiculului când a rămas fără frâne. Rămas fără frâne, camionul a intrat în plin în zeci de mașini care erau oprite pe autostradă din cauza unui alt accident pe I-70

Douăzeci și opt de vehicule, inclusiv patru camioane, au fost avariate sau au luat foc în urma impactului. Anchetatorii au estimat că șoferul mergea cu viteză, cu cel puțin 85 de mile pe oră chiar înainte de accident. Aguilera-Mederos a fost condamnat pentru mai mult de 20 de acuzații, inclusiv patru capete de acuzare de omucidere rutieră.
Membrii familiei celor patru care au murit s-au adresat instanței. Într-un scaun cu rotile, mama lui Bill Bailey, în vârstă de 67 de ani, din Arvada a spus: „Mamele nu ar trebui să fie nevoite să-și îngroape fiii”.

Juanita Bailey a spus că imprudența șoferului de camion i-a luat viața fiului ei. Fratele lui Bailey și soția victimei, Gage Evans, i-au spus judecătorului durerea și suferința pe care le-au simțit.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.