Olanda, de partea României: Întoarcerea camioanelor, acasă, la 8 săptămâni, o mare greșeală Recomandat
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare

Până acum, în principal statele membre est-europene au protestat împotriva măsurilor din Pachetul european de mobilitate.
Până acum, în principal statele membre est-europene au protestat împotriva măsurilor din Pachetul european de mobilitate. Acum asociația olandeză TLN a trimis și o scrisoare Comisiei Europene cu o pledoarie pentru amânarea introducerii obligației de returnare a camioanelor.
Din 21 februarie 2022, toate camioanele din UE sunt obligate să se întoarcă în țara în care vehiculul este înmatriculat o dată la opt săptămâni. Potrivit TLN, însă, nu toate statele membre europene sunt pregătite pentru introducerea amendamentului, cu atât mai puțin pentru aplicarea sa. Într-o scrisoare către comisarul pentru transporturi Adina Vălean, organizația din transporturi olandeză solicită, așadar, Comisiei Europene să amâne măsura.
„Pentru un mediu concurențial european echitabil este esențial ca legislația să intre în vigoare și să fie aplicată în mod egal în toate statele membre”, subliniază președintele TLN, Elisabeth Post, în scrisoare. „Prin această măsură, UE se împușcă în picior. Pentru că, deși schema este menită să promoveze condiții echitabile în Europa, realizează exact contrariul.”
Potrivit TLN, obligația de returnare are consecințe majore pentru companiile de transport internațional cu filiale în Europa Centrală și de Est. Deoarece furnizarea de marfă către est este limitată, multe camioane ale unor companii occidentale vor trebui adesea să se întoarcă goale în țara în care sunt înmatriculate.
Alegeri strategice
La începutul acestei luni, Bulgaria a mers la Curtea Europeană de Justiție pentru a cere eliminarea obligației de returnare la opt săptămâni a camioanelor. România, Estonia și Letonia au informat Curtea că susțin recursul Bulgariei. Țări precum Italia, Franța, Țările de Jos și Germania continuă să susțină Pachetul de mobilitate.
Sursa AICI.
Articole înrudite
- 21 de puncte de trecere a frontierei între Austria și Ungaria se închid. Lista completă
- Mașinile de salubritate scutite de taxa de tonaj greu în București
- Emisarul guvernului României pe lângă Trump deține 700 de camioane în SUA
- Un camion a spulberat un stâlp de electricitate și o conductă de gaze
- 4 femei ucise după ce un camion a ieșit în trafic fără să se asigure