Olanda are disponibile de două ori mai multe locuri de șoferi de camion comparativ cu anul trecut Recomandat

Olanda are disponibile de două ori mai multe locuri de șoferi de camion comparativ cu anul trecut

Potrivit cifrelor, în toată Olanda sunt disponibile aproximativ 17.730 de posturi de șofer.


Îmbătrânirea în creștere și afluxul limitat spre meseria de șofer din cauza unei imagini negative sunt cauze importante care determină criza șoferilor profesioniști. Potrivit Randstad, pentru a face față penuriei de pe piața muncii, este nevoie urgentă de formare diferită și de a ține mai multă seama de echilibrul dintre viața profesională și cea privată a personalului de transport.


Anul trecut, încă un sfert din companiile de transport au indicat că au probleme cu deficitul de șoferi. „Lipsa șoferilor nu este nouă, dar este mai mare ca niciodată”, a spus Monique Lont, directorul Randstad Transport. „Vârsta medie a șoferilor este foarte mare: 61% au peste 50 de ani și se vor pensiona (anticipat) în viitorul apropiat. În același timp, afluxul de tineri rămâne în urmă. Cifrele generale mai arată că numărul persoanelor cu permis de conducere a unui camion a scăzut cu 21 la sută din 2014.
Pandemia corona a jucat și ea un rol. Bart Kok, senior manager operational la Randstad Transport: „ De aproximativ 11 luni s-a făcut puțin sau deloc pentru a recruta noi șoferi, deoarece școlile de șoferi au fost nevoite să se închidă în timpul pandemiei. În plus, șoferii vor, pe lângă o atmosferă de lucru plăcută și un salariu bun, își doresc și un echilibru între viața profesională și viața privată”, scrie transport-online.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.