O țară extinde timpul de lucru al șoferilor de camion la 112 ore pentru două săptămâni Recomandat

O țară extinde timpul de lucru al șoferilor de camion la 112 ore pentru două săptămâni

Departamentul pentru Transport și Autoritatea pentru Siguranța Rutieră din Irlanda a aprobat o modificare temporară a regulilor UE privind timpul de conducere și de odihnă din cauza penuriei de șoferi.

Potrivit RSA, excepția apare ca urmare a impactului pe care varianta Omicron Covid-19 îl are asupra operațiunilor de transport mărfuri, a importanței asigurării lanțului de aprovizionare, și ca răspuns la cererile din partea industriei de transport.


Ministrul de stat al Transporturilor, Hildegarde Naughton, a declarat: „Am acordat o relaxare temporară a regulilor UE privind timpul de conducere și timpul de odihnă din cauza impactului pe care varianta Omicron COVID-19 îl are asupra operațiunilor de transport marfă. Aceste măsuri de relaxare mențin un echilibru între bunăstarea șoferului, flexibilitatea operatorului, siguranța rutieră și reducerea la minimum a perturbărilor lanțurilor de aprovizionare.”

Modificările înseamnă că limita de conducere pentru două săptămâni a fost majorată de la 90 de ore la 112 ore.
Regulamentul UE spune: Șoferii de camion nu pot conduce mai mult de 56 de ore pe săptămână, iar pe o perioadă de două săptămâni timpul total de condus nu trebuie să depășească 90 de ore.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.