O companie a exploatat 183 de șoferi de camion români și slovaci. Trebuie să restituie 4,6 milioane euro Recomandat

O companie a exploatat 183 de șoferi de camion români și slovaci. Trebuie să restituie 4,6 milioane euro

Managerii companiilor de transport Verjans Transportes au primit pedepse de până la 2 ani de închisoare și o amendă de 80.000 de euro, este decizia finală a instanței penale de la Liège.

Ei se fac vinovați că au angajat șoferi de camion din Est cărora le-au oferit condiții de muncă precare. De asemenea, ei au pus la cale o strategie prin care nu au plătit contribuțiile la asigurările sociale în Belgia, deși majoritatea clienților și transporturilor se efectuau în Belgia.
Patru inculpați și șase companii au fost urmăriți penal pentru că au încheiat contracte de muncă false, nu au declararat contractele de muncă la ONSS (Oficiul Național de Securitate Socială) din Belgia, fals, uz de fals, dar și trafic de persoane, toate în cadrul „unei organizații criminale”. Infracțiunile au fost comise între ianuarie 2009 și decembrie 2016, potrivit dhnet.be.

Dumping social
Companiile au fost create în Slovacia, dar au fost active în principal în Belgia și Benelux. Cei 183 de șoferi erau slovaci și români. Cele 6 companii erau administrate de o singură familie din Belgia. Contractele de muncă au fost întocmite, în numele companiilor cu sediul în Slovacia. Datoria fiscală a fost calculată în conformitate cu legislația slovacă. Acest lucru a fost catalogat de tribunalul belgian drept dumping social.
Urmarea: inculpații trebuie să ramburseze mai mult de 4,6 milioane către ONSS.
În timpul perchezițiilor, au fost confiscați 300.000 de euro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.